Antena Meniu Search
x

Case extensibile pentru vacanțe de vis

Se deschide ca un evantai, poate fi transportată oriunde şi se montează în mai puţin de două ore. Este vorba de o casă extensibilă, inventată chiar de un român.

Vezi și

 Locuinţa evantai a fost lansată oficial pe piaţă şi costă între 15 şi 30 de mii de euro. Iar spaţiul este suficient pentru o familie de patru persoane.

Totul este foarte bine calculat. Casa este proiectată ca un container, însă se poate extinde ca un evantai şi capătă dimensiunile şi suprafata unui apartament cu două sau trei camere, dotat cu toate utilităţile.

Este invenţia unui profesor din Iaşi care a vrut astfel să ofere o soluţie celor care fie vor o casă de vacanţă sau familiilor care nu au un adăpost.

Preţul unei astfel de locuinţe porneşte de la 15 mii de euro şi poate ajunge şi la 35 de mii, în funcţie de suprafaţă şi dotări. Containerul poate fi transportat cu un camion oriunde. Acolo, containerul se extinde si ajunge la o suprafata de 3 - 4 ori mai mare.

Casa este independentă energetic pentru că are montate panouri fotovoltaice, beneficiază şi de apă, prin rezervorul mascat.

Pe aceeaşi idee, casă mobilă, uşor de transportat, a mers şi Nicolae Oiesdean. Nu este el inventatorul, ci a importat conceptul de la europeni. Casa trebuie să fie simplă, utilă şi ieftină.

Astfel, clienţii pot sa locuiască în propria casă în orice loc îşi doresc. Cea mai mică dintre case, cu un dormitor, bucătărie şi baie mobilate, costă 9.600 de euro, iar cea mai scumpă, cu două dormitoare, 13.500 euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Case extensibile pentru vacanțe de vis