Antena Meniu Search
x

Complex din casuțe tradiționale de lemn masiv, în Gorj, la poalele munților. Turiștii sunt încântați

O oază de relaxare îi așteaptă în Gorj, la poalele munților, pe cei care vor să evadeze în natură. Găsesc acolo căsuțe tradiționale din lemn masiv care te duc înapoi în timp cu câteva secole. Crâmpeie din lumea întreagă au fost aduse de un sârb care, împreună cu soția sa, a construit un complex unic în țara noastră și a pus un sat pe harta destinațiilor turistice din România. 

de Redactia Observator

la 04.06.2020, 17:24

Vezi și
  • Toate obiectele, din lemn masiv
  • Turiștii au impresia că sunt cazați într-un muzeu

Ciripit de păsări, căsuțe din lemn de stejar și alei de piatră. Aceasta este descrierea pe scurt a unui peisaj de poveste în inima munţilor, din localitatea Runcu. Acest sat tradițional este munca de mai bine de zece ani a lui Bahrudin și a lui Alice. Au strâns bârne din casele strămoșești din toate colțurile județului și le-au dat o nouă viață.

Alice Dedic, proprietara complexului turistic - Am realizat acest complex turistic cu scopul de a crea ceva unic în județul nostru și în România. Am cumpărat foarte multe lemne vechi din județ, am alergat după toate piesele vechi, originale, fiecare bucată de lemn are povestea ei.

La fel au toate obiectele din cele șapte căsuțe care și-au deschis larg ușile pentru turiști. În încăperi, sunt telefoane cu disc, ceainice, carpete țesute manual, lăzi de zestre și mobilier unic. Multe au fost aduse din Danemarca, America, Austria, Germania ori din alte colțuri ale lumii.

Alice Dedic, proprietara complexului turistic - Totul este din lemn masiv. Noi am realizat mobilierul. Unelel le-am mai cumpărat din mai multe ţări. Toate sunt foarte vechi. Telefonul cu disc, Austria, Germania, multe și din România. Străinii sunt foarte încântați. Ei admiră stilul din lemn, mai ales totul construit din lemn vechi.

Într-o astfel de căsuță tradițională, obiectele vechi și mobilierul de 100 de ani îți dau impresia că te afli într-un muzeu, iar turiștii care ajung aici au la dispoziție și terasă, așa că distanța socială nu e deloc o problemă.

O noapte într-o astfel de casă costă între 200 și 350 de lei. Şi dacă v-aţi plictisit de stat în casă şi studiat mobilierul secular, puteţi face o plimbare în natură. În apropierea satului puteţi descoperi Cheile Sohodolului, destinație perfectă pentru cei care vor să se bucure de canionul care oferă priveliști fascinante. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Complex din casuțe tradiționale de lemn masiv, în Gorj, la poalele munților. Turiștii sunt încântați