Antena Meniu Search
x

Cât costă un kilogram de căpşuni româneşti

Avem primele căpşune româneşti. Producătorii Satu Mare se bucură de prima recoltă. Parfumate şi foarte gustoase, fructele se vând cu 25 de lei kilogramul.

de Redactia Observator

la 22.04.2020, 17:58

Vezi și
  • Producătorii reușesc să culeagă recolta în 3 ore.
  • Fructele sunt așezate apoi în lădițe.

În ciuda preţului comenzile nu lipsesc. E drept că vânzarea se face online.

Familia Sabo a investit aproximativ 10.000 de euro în urmă cu un an într-o afacere dulce. În comuna Odoreu, pe o suprafață de 10 ari au ridicat trei sere în care cultivă căpșuni românești. De o săptămână, cei doi frați care se ocupă de afacere au cules și roadele primei recolte.

Ionel Sabo, producător căpşuni: Având în vedere că este o afacere de familie, împreună cu fratele meu, cu tatăl meu, cu soţia, cu fiica mea noi ne descurcăm.

În vreme de pandemie, însă, au trebuit să se reorienteze și să își vândă recolta respectând restricțiile impuse de ordonanțele militare.

Astfel, prin intermediul rețelelor de socializare au reușit în aproximativ o săptămână să vândă 300 de kilograme de căpșuni.

Ionel Sabo, producător căpşuni: Cererea este foarte mare, abia facem faţă livărilor, noi încercăm să mulţumim pe toată lumea.

Producătorii reușesc să culeagă recolta în aproximativ 3 ore. După ce fructele sunt așezate în lădițe, acestea iau drumul către cei care au făcut comenzile online. Iar cine a gustat prima oară căpșunile românești, revine cu comanda.

În câmp, căpșunii se vor coace abia la începutul lunii mai, când producătorii din Halmeu vor fi nevoiți să își caute zilieri, pentru a reuși să culeagă întreaga recoltă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cât costă un kilogram de căpşuni româneşti