Antena Meniu Search
x

Video Catalizatoarele mașinilor, tot mai căutate de hoți. Răstoarnă pur și simplu autoturismele în stradă, pentru câteva sute de euro

Un adevărat fenomen al furturilor se răspândeşte în toată ţara. Catalizatoarele maşinilor sunt din ce în ce mai căutate de hoţi. Piesele sunt valoroase pentru că toate conţin aur, platină şi iridiu. Infractorii nu se tem de nimic, răstoarnă pur şi simplu autoturismele în stradă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 25.02.2021, 20:04

Vezi și
  • Metalele prețioase din interiorul catalizatoarelor pot fi vândute cu sute de euro

Hoţii au pus ochii pe o dubă a Poştei Române dar nu ca să fure pensii sau colete, ci pentru  o "perlă" ascunsă: catalizatorul. Piesa, esenţială pentru purificarea noxelor maşinii, e uneori mai valoroasă decât maşina.  

Ovidiu Ilie, mecanic: El are în componență metale prețioase şi oamenii, ca să nu muncească, preferă să-l fure şi să-l topească. Conține aur, platină.

Preţul unui catalizator nou ajunge la 1.500 de euro, iar materialele preţioase se vând cu câteva sute de euro. Practic, orice autoturism poate cădea pradă hoţilor. 

Posesorii de maşini noi pot însă să stea liniştiţi, spun specialiştii. Nu ei sunt victimele.

"Pe modelele vechi, cum este acesta, el este situat sub maşină, îl taie cu flexul. Pe motoarele modele mai noi este mai complicat pentru că este situat la motor", explică mecanicul.

Se fură catalizatoare de mașini în toată țara

Şi nu este prima lovitură din oraş. Săptămâna trecută, poliţiştii au prins în flagrant trei indivizi în timp ce încercau să fure piesa de la o maşină parcată.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: Cei trei au fost retinuti pentru 24 de ore, iar ulterior au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Metalele preţioase le-au făcut cu ochiul şi unor tineri din judeţul Arad. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum ridică pur şi simplu autovehicul cu roţile în sus şi, cu ajutorul unei unelte, îi taie catalizatorul. Au fost prinşi chiar în timp ce furau. Zeci de astfel de furturi au avut loc în ultima vreme şi la Botoşani, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Sibiu, Harghita și Covasna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Catalizatoarele mașinilor, tot mai căutate de hoți. Răstoarnă pur și simplu autoturismele în stradă, pentru câteva sute de euro