Antena Meniu Search
x

„Catedrala Prostirii Neamului Românesc” - Reacția Bisericii, după schimbarea numelui pe Google Maps

Biserica Ortodoxă Română a reacționat dur, după ce un utilizator a modificat, pe Google Maps, numele Catedralei Mântuirii Neamului. Denumirea a fost considerată jignitoare de către foarte mulți credincioși.

De Redactia Observator la 04.05.2020, 16:49
„Catedrala Prostirii Neamului Românesc” - Reacția Bisericii, după schimbarea numelui pe Google Maps
Numele Catedralei Mantuirii Neamului apare modificat pe Google Maps - Google Maps
  • Vasile Bănescu spune că e o nouă probă a urii unora
  • Denumirea jignitoare a fost reclamată de mai mulți credincioși

La căutarea pe Google a denumirii „Catedrala Mântuirii Neamului”, pe Google Maps locația apare corect, însă sub un nume jignitor: „Catedrala Prostirii Neamului Românesc”. 

Mai mulți credincioși au reclamat acest lucru către Biserică și pe rețelele de socializare, iar purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat pentru Agenția de Știri Basilica a Patriarhiei că este un atentat și o nouă probă a urii unora. 

Recentul atentat pe Google Maps asupra numelui „Catedralei Naționale”, ridicată în memoria celor mai buni dintre oamenii acestei țări, eroii ei, este încă o probă a urii unora care, cu sau fără voia lor, ajung să compună câteva nuclee ideologice dur anticreștine / antiortodoxe din România”, afirmă Vasile Bănescu.

Aceștia reacționează cu ură pe Facebook doar la citirea cuvintelor: „Biserică”, „Catedrală”, „Ortodoxie”, desființându-le ca și cum ar fi capabili să le înțeleagă cu adevărat, adaugă Vasile Bănescu.

El califică această atitudine drept expresia unei „patologii spirituale”, pe care o vede „grefată pe fondul minat deja de grave carențe intelectuale, de incultură crasă și de desprinderea asumat progresivă de realitatea istorică și imediată”.

Cine sunt cu adevărat acești oameni împuținați de ură? Ce îi recomandă moral, profesional sau cultural pe acești „oameni noi” auto-situați dincolo de bine și de rău cu piatra mereu în mână?”, se întreabă Vasile Bănescu.

El spune că fenomenul relevă supraviețuirea în societatea postcomunistă a fascinației utopiei socialiste „a punerii la pământ a Bisericii lui Hristos”.

Despre acești oameni puțini, dar foarte activi și vocali, pentru care fascinația utopiei socialismului ateist  continuă și azi în forme noi, Vasile Bănescu spune: „Toți acești mici și ridicoli autoimprovizați dumnezei de carton ideologic sunt suicidar animați de principiul distrugerii ordinii morale personale și publice țesute și hrănite de creștinism. Hristofobia unor oameni care ajung să comită gestul de a modifica hoțește pe Google Maps numele unui edificiu pe care Biserica Ortodoxă cu sprijinul firesc al Statului Român îl ridică in memoria tuturor eroilor din istoria acestei țări creștine, indică o periculoasă patologie morală care face deja foarte mult rău Europei și lumii civilizate de creștinism de-a lungul a două milenii”.

 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » „Catedrala Prostirii Neamului Românesc” - Reacția Bisericii, după schimbarea numelui pe Google Maps