Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Catedrală romano-catolică din Alba Iulia, cea mai veche din România

Cea mai mare catedrală romano-catolică se află la Alba Iulia! Poartă hramul Sfântului Mihail şi este unul dintre cele mai importante monumente istorice din ţară. A fost construită în aceeaşi perioadă cu celebra Catedrală Notre-Dame din Paris, motiv pentru care mulţi sunt convinşi că seamănă foarte mult.

de Redactia Observator

la 18.11.2019 , 17:11

Cea mai mare catedrală romano-catolică se află la Alba Iulia! Poartă hramul Sfântului Mihail şi este unul dintre cele mai importante monumente istorice din ţară. A fost construită în aceeaşi perioadă cu celebra Catedrală Notre-Dame din Paris, motiv pentru care mulţi sunt convinşi că seamănă foarte mult. Mai ales că înglobează mai multe stiluri arhitecturale. Oricum Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia este unul dintre cele mai vechi şi mai reprezentative monumente de arhitectură medievală din tot sud-estul Europei.

Ridicată în urmă cu 800 de ani, catedrala arhiepiscopală romano-catolică este cea mai veche şi cea mai lungă construcţie de acest gen din România. Nu este doar un monument istoric. În ea se ţin şi în ziua de azi slujbe.

Lucrările au durat câteva decenii, motiv pentru care catedrala are mai multe stiluri arhitectonice. Lăcaşul de cult adăposteşte, de asemenea, mormintele unor mari voievozi.

Vezi și

Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia poartă hramul Sântului Mihail şi figurează pe lista celor mai importante monumente de arhitectură medievală din România şi din partea de sud-est a Europei.

Capela Lázó este un edificiu eclectic, având în alcătuire atât elementele arhitecturale specifice Renaşterii italiene, cât şi soluţii mai arhaice de tradiţie gotică. A fost construită cu peste 200 de ani mai târziu decât Catedrala.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Catedrală romano-catolică din Alba Iulia, cea mai veche din România