Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Cati bani se dau la o nunta?

E vara, deci este sezonul nuntilor si, de ce nu, al botezurilor! Interesant este un lucru: chiar si in conditiile in care suntem genul de nuntas perseverent, tot ne punem intrebarea: oare ce suma sa oferim tinerilor casatoriti?

Vezi și

Daca suntem foarte apropiati de miri, putem sa-i intrebam direct cat costa tacamul. Daca nu, incercam sa afla cat vor da ceilalti participanti la fericitul eveniment. Sau, si mai simplu, ne pornim computerul si accesam un site care ne va fi de mare ajutor. Acolo vom afla care ar fi suma decenta pe care sa o oferim proaspetei familii.

O afacere profitabila pentru fiica cea mica a presedintelui, Elena Basescu, care ar fi castigat la nunta nu mai putin de jumatate de milion de euro. Niciunul dintre cei 800 de invitati nu a pus mai puþin de 500 de euro, au spun apropiaþii. Asta pentru ca - atunci cand vine vorba despre cadouri de nunta - cei mai multi romani merg la sigur: dau bani.

Singura problema insa este cati bani dam!? Cat dam daca suntem rude, cati bani dam daca suntem prieteni? Oare e scump meniul acolo?! Ajung 150 de euro de persoana? Cam acestea sunt dilemele pe care le avem ori de cate ori suntem invitati la un eveniment unde trebuie sa "cotizam".

Pentru cei care nu au nici cea mai vaga idee cat ar trebui sa fie darul, exista un site specializat, care alunga orice urma de indoiala. Este foarte simplu de folosit. Trebuie sa scrii la ce eveniment participi, in ce oras, ce relatii ai cu persoanele respective si ce venit ai. Calculatorului ii ia doar cateva secunde pentru a-ti da raspunsul. In plus, site-ul mai ofera si idei pentru cadouri, in cazul in care nu este o nunta sau un botez la care sa dai bani cash. Nu de alta, dar si cadourile sunt greu de ales.

"Sa-i oferim un cadou care sa aiba o semnificatie emotionala, psihologica, care sa insemne ceva pentru persoana respectiva si care cumva sa fie amprentat de noi astfel incat sa-si aduca aminte cu placere de pers care a oferit cadoul", a explicat Cristina Fulop. psiholog.

Unul dintre cadourile preferate ale bogatilor din Romania sunt operele de arta. Daca mirii sunt ceva mai sofisticati si nu vreti sa le dati bani, puteti alege un tablou in schimb, Spre exemplu, unul de Ion Tuculescu costa intre 35 si 55.000 de euro, daca aveti un buget mai restrans, puteti alege unul de Stefan Caltia care costa intre 9.000 si 16.000 e euro

"Arta e apropiata de suflet, tine de subiectivitatea fiecaruia. O optiune este sa cumperi un voucher de cadou de arta, care achizitionezi un voucher la valoarea dorita, cu care in interval de un an sau mai mult beneficiarul isi alege o opera de arta fie din galerie, fie prin licitatie, poate participa la licitatii", a povestit Alexandru Baldea, directorul unei galerii de arta.

Site-ul despre care discutam nu se refera strict la nunti. La fel de bine puteti calcula si cati bani sau ce cadouri trebuie sa oferiti in cazul unui majorat sau al unei zi de nastere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Cati bani se dau la o nunta?