Antena Meniu Search
x

Ipotezele anchetatorilor în cazul misterioasei dispariții a directorului APIA Cluj, în zona lacului Beliș

Căutări ample se desfăşoară şi în Cluj, unde directorul Agenţiei de Plăţi pentru Agricultură a dispărut, în condiţii misterioase, în zona lacului Beliş.

Vezi și

Căutări ample se desfăşoară şi în Cluj, unde directorul Agenţiei de Plăţi pentru Agricultură a dispărut, în condiţii misterioase, în zona lacului Beliş. Ultima oară, Adrian Zaharia a fost văzut pe barca lui. Ulterior, ambarcaţiunea a fost găsită în derivă pe lac, cu motorul pornit.

Sâmbătă sseară, la ora 10, un apel la 112 anunţa că o barcă se roteşte în derivă pe lacul de acumulare Beliş-Fântânele. Poliţiştii au găsit ambarcaţiunea cu motorul pornit. În interior, erau vesta de salvare, mai multe haine, ochelarii de vedere şi telefonul directorului APIA Cluj. Iar pe jos, mai multe sticle de alcool goale. 

Se presuspune că Adrian Zaharia ar fi petrecut la cabana lui situată pe malul lacului, împreună cu câţiva prieteni. La un moment dat, ar fi plecat singur cu barca. Anchetatorii cred că a fost vorba de un accident: ambarcaţiunea s-ar fi lovit de o altă barcă, iar directorul ar fi căzut în apă. 

Operaţiunea de căutare este una extrem de dificilă. Încă de dimineaţă, pompierii scanează suprafaţa lacului cu un sonar, dar în unele locuri, adâncimea apei depăşeşte 100 de metri.

Petre Daea, ministrul Agriculturii: "E vorba acum nu de salvarea unei vieţi, ci de găsirea unui cadavru din ce informaţii am eu la această dată. O familie bună, profesori universitari părinţii, cu un frate. O pierdere importantă pentru noi toţi."

În adâncuri, căutările sunt şi mai dificile. Scafandrii nu pot coborî mai jos de 40 de metri. 

Deocamdată, e exclusă varianta unei sinucideri. Adrian Zaharia este un personaj cunoscut nu doar pentru funcţia pe care o ocupă, ci şi pentru scandalurile în care a fost implicat.

La DNA, un dosar care-l vizează este în cercetări încă din 2016, după ce o fostă angajată l-a dat în judecată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ipotezele anchetatorilor în cazul misterioasei dispariții a directorului APIA Cluj, în zona lacului Beliș