Antena Meniu Search
x

Şoferii vor putea avea cazierul maşinilor pe care le cumpără, fără să mai fie ţepuiţi de samsarii de maşini

Din toamna acestui an, şi maşinile vor avea cazier. Şoferii vor putea verifica numărul real de kilometri, dar şi reparaţiile de care a avut parte un autoturism, înainte de a-l cumpăra.

Vezi și

Din toamna acestui an, şi maşinile vor avea cazier. Şoferii vor putea verifica numărul real de kilometri, dar şi reparaţiile de care a avut parte un autoturism, înainte de a-l cumpăra. Totul se va face prin SMS. Iniţiativa este menită să îi scape pe şoferi de ţepele date de samsarii de maşini.

Într-un târg de maşini din Bucureşti, 3.000 de autoturisme sunt de vânzare. Kilometrajul şi starea lor depind de buna-credinţă a proprietarilor. Sunt scrise de mână pe un bilet pus în parbriz. În scurt timp, întregul sistem se va schimba, promit autorităţile.

George Adrian Dincă, director general Registrul Auto Român: "Practic, printr-un singur SMS, un cumpărător al unui autoturism va avea informaţii despre istoricul kilometrajului, despre daunele pe care le-a suferit autoturismul, cand îşi cumpără un autoturism să ştie de la început ce cumpără."

Concret, cumpărătorul trebuie să îşi instaleze pe telefonul mobil o aplicaţie creată de Registrul Auto Român şi Autoritatea de Supraveghere Financiară. În aplicaţie, va trimite un mesaj scris şi va afla kilometrajul automobilului, numărul de accidente în care a fost implicat şi costurile reparaţiilor la care a fost supus.  

Ovidiu Răzvan Wlassopol, prim-vicepreşedinte ASF: "Să nu mai auzim de samsari care prezintă tot felul de maşini reparate neconform ca maşini care au stat în garaj, cu kilometrajul dat înapoi şi protecţie mai bună pentru cumpărătorii second hand."

Cazierul maşinii va costa între trei şi cinci euro. Registrul Auto Român promite că aplicaţia va fi gata peste aproximativ două luni.

În 2017, dintre cele 750.000 de maşini nou înmatriculate, 600.000 erau second hand. În prima etapă, aplicaţia va putea fi folosită doar pentru autovehiculele cumpărate din România. Apoi, sistemul ar putea fi implementat şi pentru maşinile la mâna a doua achiziţionate de peste hotare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Şoferii vor putea avea cazierul maşinilor pe care le cumpără, fără să mai fie ţepuiţi de samsarii de maşini