Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce este konjac. Ce alimente se produc din această plantă şi cum se pot consuma

În căutarea de senzaţii deosebite, românii au început să testeze tot mai multe produse în ultimii ani, iar printre acestea se regăsesc şi produsele culinare dezvoltate pe bază de ingrediente provenite din ţări străine.

de Redactia Observator

la 05.06.2024 , 12:37

Alimentele pe bază de konjac sunt considerate benefice pentru organismul uman
Alimentele pe bază de konjac sunt considerate benefice pentru organismul uman - Profimedia

Românii au început să se bucure tot mai mult de tot ceea ce înseamnă bucătărie asiatică, iar la acest capitol putem trece fără probleme inclusiv alimentele provenite din konjac, o plantă cunoscută sub diferite denumiri.

Deşi este considerată o plantă din care se pot produce alimente dietetic, konjacul este cunoscut inclusiv sub denumiri înfricoşătoare precum limba diavolului, crin voodoo sau palmier de şarpe.

Ce este de fapt konjac, planta din care se fac alimente dietetice

Articolul continuă după reclamă

Konjac este considerată o legumă şi este cultivată în special în estul şi sudestul Asiei, din China şi Japonia până în Indonezia şi Vietnam. Vorbim despre o legumă care are o parte comestibilă şi care era consumată în Japonia încă din secolul VI, fiind considerată o legumă care ajuta în procesul medical.

Pe acelaşi subiect

Din konjac se pot produce, în general, paste, tăiţei, dar şi deserturi, iar beneficiile sunt deosebite, chiar dacă în ţara noastră ideea de a consuma produse pe bază de konjac nu a ajuns încă la maturitatea dorită.

Ce alimente din konjac se găsesc în România şi la ce preţuri 

La o primă "strigare" pe site-urile de specialitate ne dăm seama că în România găsim paste, noodles şi orez pe bază de konjac sub diferite forme şi în diferite cantităţi. Preţurile diferă în funcţie de site-ul de pe care doriţi să achiziţionaţi produsele, însă cu câteva zeci de lei puteţi ajunge să consumaţi alimente extrem de gustoase şi sănătoase.

Pentru a achiziţiona produse pe bază de konjac puteţi apela la site-uri de specialitate, care se ocupă cu recomandarea de produse sănătoase, dar şi la site-uri generaliste, care se ocupă inclusiv cu comercializarea de produse alimentare.

Beneficiile pastelor din konjac 

Pastele din konjac au numeroase beneficii pentru organismul uman. Acestea ajută, printre altele, la scăderea în greutate, la scăderea nivelului colesterolului sau la combaterea constipaţiei.

În plus, pastele din konjac au un efect benefic asupra îngrijirii pielii, reduc răspunsul alergic şi îmbunătăţesc vindecarea rănilor. Practic, permit organismului să anuleze mai rapid efectele produse de anumite răni.

Contraindicaţii şi efecte secundare 

Totuşi, este important de ştiut că ideea de a consuma paste din konjac poate să vină la pachet inclusiv cu anumite contraindicaţii sau efecte secundare. De exemplu, consumul excesiv de paste din konjac poate duce la diaree.

În plus, dacă mâncaţi jeleuri pe bază de konjac trebuie să ştiţi că există un oarecare risc de sufocare, pentru că acestea nu se dizolvă uşor. Mai mult, ideea de a consuma în mod excesiv produse pe bază de konjac se poate transforma într-o afecţiune a nivelului de zahăr din sânge.

Cum poţi consuma paste sau orez din konjac 

Specialiştii recomandă câţiva paşi simpli pentru a obţine alimente deosebite pe bază de paste sau orez din konjac. În principiu nu vorbim despre acţiuni deosebite. Ideal ar fi totuşi ca pastele să fie spălate, în prealabil, în apă rece.

De asemenea, pastele pot fi lăsate pentru un timp mai lung la fiert dacă dorim să obţinem o textură mai moale.

Reţete foarte simple cu paste konjac 

Deşi pastele konjac au, în general, o textură diferită față de pastele din făină de grâu, trebuie precizat că ele se pot consuma ca şi alte paste, în combinaţii dintre cele mai simple, dar gustoase.

Pastele konjac se pot consuma, printre altele, în combinaţie cu calamari şi sos de roşii picant, în combinaţie cu sos pesto şi creveţi sau în combinaţie cu legume şi carne de pui.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Ce este konjac. Ce alimente se produc din această plantă şi cum se pot consuma