Antena Meniu Search
x

Ce înseamnă când visezi că moare cineva apropiat. Semnificaţii şi interpretări

Moartea în vis nu este neapărat un semn rău, ba chiar mai degrabă un semn bun. Din popor învăţăm că atunci când moare cineva apropiat, de fapt îi moare moartea, iar în realitate urmează să aibă parte de lucruri pozitive.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 10.03.2021, 15:27

Femeie cu mâinile la ochi, în pat
Ce înseamnă când visezi că moare cineva apropiat - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Semnificaţiile unui vis în care apare moartea, în orice formă sau chip, diferă şi ţin de context. Un vis în care apare ideea de moarte tinde să ne sperie, să ne provoace frică, groază, dar de multe ori însemnătatea nu este deloc una negativă. Poate fi un avertisment în legătură cu un anumit lucru care se poate întâmpla în viitor, ori chiar o povaţă din care trebue să extragem învăţămintele.

Ce înseamnă când moare cineva drag

Atunci când visezi că o persoană apropiată moare, iar tu eşti neputincios în faţa tragediei, înseamnă că vei avea parte, în viaţa reală, de anumite momente şi evenimente care te vor schimba. S-ar putea ca temperamentul, întreaga personalitate să fie afectată în urma unei astfel de întâmplări, schimbându-vă viziunea despre viaţă şi despre modul în care priviţi lucrurile. Mai exact, moartea, într-un astfel de vis, reprezintă de fapt o trecere de la o etapă a vieţii la alta, poate chiar mai bună ş mai benefică, fie din punct de vedere profesional, fie amoros.

Starea de neputinţă din vis poate semnifica lipsa de reacţie în faţa schimbărilor care se petrec în viaţa ta, imposibilitatea de a face un pas înapoi. Este pur şi simplu teama de necunoscut şi nesiguranţa tipică unei perioade de adaptabilitate la nou.

Ce înseamnă dacă plângi în vis, când moare o persoană

Dacă în visul în care o persoană dragă trece în nefiinţă tot ceea ce faceţi este să plângeţi se datorează unor sentimente care vă macină de fapt în viaţa reală, de care sunteţi sau nu încă conştienţi. Puteţi trece printr-o perioadă neliniştită, plină de stres, în care toate schimbările vă afectează şi nu ştiţi cum să reacţionaţi. Poate fi o etapă de dezvoltare şi maturizare, atât cu propria persoană, cât şi faţă de cei din jur. Veţi lăsa deoparte latura emoţională şi vă veţi concentra mai mult în a deveni o persoană mai rece, dar mai calculată.

Ce înseamnă când visezi că îţi moare iubitul/iubita

Un astfel de vis poate însemna destrămarea relaţiei amoroase la nivel subconştient, stingerea iubirii şi a sentimentelor tandre dintre voi, odată cu „moartea” sa. Puteţi experimenta o nelinişte sufletească generată de ideea că lucrurile nu mai sunt ca la început ori din cauza unor evenimente recente care v-au afectat. Trebuie să vă înfruntaţi temerile şi să purtaţi o discuţie deschisă despre ceea ce vă deranjează pentru a ajunge, dacă se poate, la un numitor comun.

Ce înseamnă când moare cineva din familie

Dacă visezi că îţi moare mama înseamnă că în viaţa reală s-ar putea să ai parte de o schimbare benefică şi de o relaţie mai bună cu cei din jurul tău. S-ar putea să deschizi în final ochii şi să realizezi că trebuie să iei o decizie importantă mai ales pentru sufletul tău, dar şi pentru cineva apropiat. Trebuie să înveţi să fii mai blând, răbdător, înţelegător.

Dacă visezi că îţi moare tatăl înseamnă că în viaţa reală vei întâmpina dificultăţi şi vei fi descurajat într-o situaţie în care este complet necesar să iei atitudine. O decizie importantă trebuie luată şi doar voi veţi putea pune piciorul în prag.

Dacă visezi că îţi moare un coleg sau un prieten foarte apropiat înseamnă că vei trece printr-o perioadă dificilă în care vei simţi lipsa unui sprijin şi vei avea nevoie de suport moral.

Dacă visezi că moare o persoană cunoscută, dar nu tocmai apropiată din viaţa voastră înseamnă că aveţi şanse mari să câştigaţi o sumă de bani colosală ori o moştenire. În această situaţie e clar: noroc de bani!

Semnificaţii negative ale unui vis în care moare cineva

Dacă moare cineva în vis şi îi ascunzi cadavrul semnifică o schimbare care urmează să aibă loc. S-ar putea să vă fie teamă de sentimentele care vă învăluie în acest proces, să vă simţiţi nesiguri de îndeplinirea dorinţelor.

Dacă vorbiţi în visul vostru cu o persoană moartă înseamnă că cineva din cercul apropiat de cunoştinţe ar putea să vă înşele aşteptările, să vă trădeze ori să facă o mişcare greşită care vă poate afecta. Fiţi mai atenţi, deschideţi ochii şi nu lăsaţi gurile rele să vă închidă mintea.

Dacă visaţi că o persoană moare în război înseamnă că veţi relua legătura cu cineva din trecutul vostru ori o persoană apropiată vă va cere ajutorul, având nevoie de suport moral, poate chiar financiar.

Dacă visaţi că o persoană moare pe stradă înseamnă că întâmpinaţi probleme în ceea ce priveşte dezvoltarea personală şi trebuie să vă acordaţi vouă sprijin. Aveţi încredere în forţele proprii.

Dacă visaţi mai multe persoane care au murit înseamnă că trebuie să aveţi mare grijă în ceea ce-i priveşte pe prietenii apropiaţi. S-ar putea să vă simţiţi trădaţi din cauza unei acţiuni întreprinse de aceştia, iar lucrurile vă vor face să suferiţi. Aveţi răbdare şi acţionaţi cu mult tact, nu vă lăsaţi conduşi de impuls.

Dacă visezi un copil mort înseamnă că în viitor vei avea parte de o mare dezamăgire, iar planurile îţi vor fi date peste cap. Dacă îţi visezi propriul copil mort înseamnă că din punct de vedere financiar lucrurile nu stau prea bine, vei avea oarecare probleme la locul de muncă sau vei experimenta situaţii dificile între colegii de serviciu, cert este că portofelul se va goli drastic. Nu vei mai câştiga la fel de mult, iar datoriile vor creşte. Trebuie să înveţi să fii mai chibzuit.

Semnificaţii pozitive ale unui vis în care moare cineva

Dacă visezi că moare o persoană apropiată (prieten, coleg, cunoştinţă) înseamnă că s-ar putea să aveţi nişte sentimente faţă de ea pe care le ţineţi ascunse de foarte multă vreme. Este momentul potrivit să vă adunaţi curajul şi să vă dezvăluiţi iubirea fără teama de a fi refuzaţi, altfel veţi rămâne cu o pată pe inimă pentru care nu veţi avea pansament.

Dacă visezi că mori şi îţi vezi propriul cadavru înseamnă că te poţi aştepta la o transformare, fie ea fizică sau sufletească. De asemenea sugerează şi un nou început, benefic pentru planurile de viitor.

Dacă visezi că o persoană moare în casa ta înseamnă că veireuşi să ieşi cu bine dintr-o încurcătură de familie.

Dacă în visul tău o persoană moare în chinuri, în dureri groaznice, înseamnă că s-ar putea să experimentezi anumite întâmplări bizare în viaţa reală. Visul nu prevesteşte însă aspecte negative ale unei astfel de situaţii, ci pur şi simplu şansa de a fi implicaţi în situaţii neaşteptate.

Dacă visezi că o persoană moare omorâtă de altcineva înseamnă că aveţi nevoie de o transformare considerabilă în viitorul apropiat. S-ar putea să treceţi prin momente dificile, s-ar putea să experimentaţi un eşec, o decădere mai ales din punct de vedere profesional, dar şi un imbold spre a vă schimba şi de a urma calea succesului, oricât de nehotărâţi şi nesiguri aţi fi. Înseamnă să riscaţi şi să nu renunţaţi, indiferent de obstacolele pe care le întâlniţi pe parcurs.

Dacă în visul tău apar animale moarte înseamnă că un anumit lucru din comportamentul tău trebuie să se schimbe. Fie eşti complexat de un anumit lucru, fie îţi este teamă să îţi recunoşti înfrângerea într-o anumită situaţie, dar nu trebuie să permiţi sentimentelor apăsătoare să vă acopere şi să vă controleze, Trebuie să iei o decizie pentru a-ţi putea transforma visurile în realitate.

Dacă în visul tău îngropi o persoană, fie ea apropiată sau necunoscută înseamnă că te poţi aştepta la schimbări benefice, la începuturi promiţătoare atât din punct de vedere emoţional, cât şi profesional. Păstrează-ţi curajul şi optimismul şi mergi tot înainte, vei avea parte de lucruri bune.

Dacă îţi visezi părinţii morţi înseamnă de fapt că vei avea parte de multe bucurii în viaţa reală, iar beneficiile financiare se vor arăta mai repede decât te aştepţi.

Dacă o persoană moare înecată în visul tău înseamnă că ai nevoie de mai multă relaxare, ori epuizarea îşi va face simţită prezenţa. Trebuie să te linişteşti, să stai departe de stres şi să petreci mai mult timp în compania celor dragi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ce înseamnă când visezi că moare cineva apropiat. Semnificaţii şi interpretări