Video

Ce le-a spus ÎPS Teodosie enoriașilor când a văzut poliția la ușa bisericii

Publicat: 25.12.2020, 21:00.
Actualizat: 25.12.2020, 21:02

Prima zi de Crăciun i-a apropiat pe credincioşi în Constanţa atât de mult, încât biserica a devenit neîncăpătoare. Şi asta deşi oraşul e în carantină iar slujbele în interior sunt interzise. Ca de obicei însă Înalt Preasfinţitul Teodosie şi a făcut propria lege: a stat fără mască şi a împărtăşit enoriaşii cu o singură linguriţă.

IPS Teodosie episcopul Tomisului: Hristos vă va da putere să nu vă temeţi, nici de boală, nici de orice altă ameninţare, şi Hristos ne-a spus tuturor: Îndrăzniţi! Eu am biruit lumea! Cu Hristos veţi birui şi boală şi toate cele care sunt acum înfricoşări pentru cei necredincioşi.

Este mesajul transmis de arhiepiscopul tomisului fără mască în biserica plină cu credincioşi. Peste 300 de oameni au asistat la slujba de Crăciun pe care a oficiat-o Înaltpreasfinţitul Teodosie în prima zi de Crăciun. 100 dintre ei au intrat în catedrală. Şi asta deşi la Constanţa, singurul oraş mare aflat în carantină de sărbători, sluijbele în interior sunt interzise prin ordin al autorităţilor locale.

pr. Eugen Tănăsescu purt. de cuv. Arhiepiscopia Tomisului: Nu putem să dăm din birouri calde, decizii pe spaţii reci, să trimitem pe alţii în frig.

Poliția a apărut la slujba lui Teodosie

La slujbă au venit şi câţiva poliţişti. Au constatat şi au plecat. Au anunţat că nu vor da amenzi. Arhiepiscopul Tomisului a îndemnat credinciosii să nu se sperie şi să nu iasă din biserică.

IPS Teodosie arhiepiscopul Tomisului: Iată şi astăzi au venit ca să ne deruteze. Să nu vă lăsaţi derutaţi, să nu ieşiţi din biserică, chiar dacă suntem mai mulţi. Aici am venit să ne vindecăm!

Mai mult, credincioşii au fost împărtăşiţi cu aceeaşi linguriţă.

IPS Teodosie episcopul Tomisului: Vă dorim să aveţi un Crăciun cu bucurie, să trăiţi sărbătorile şi dumneavoastră la casa dumneavoastră, căci cine n-are Crăciun, n-are pe Dumnezeu şi cine n-are pe Dumnezeu e orfan.

Cât despre vaccin, înaltul prelat evită să se pronunţe.

În anul pandemiei, Înaltpreasfintitul Teodosie şi a făcut propriile legi în contradicţie cu cele ale statului. A ţinut două slujbe de Paşte, una dintre ele în plină stare de urgenţă. Iar pe 30 noiembrie a organizat pelerinajul la peştera sfântului Andrei deşi multe localităţi din judeţ erau în carantină. Şi acum, din oraşul închis iese şi intră oricine vrea, la orice oră. Echipa Observator nu a întâlnit nici măcar un filtru la căile de acces în municipiu.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.