Antena Meniu Search
x

Ce rată plătești la programul ”Prima mașină”

Prima cheie porneşte mâine maşina. Tinerii care vor un autoturism nou se vor putea duce la bancă pentru un împrumut avantajos, cu garanţia statului.

Vezi și

Prima cheie porneşte mâine maşina. Tinerii care vor un autoturism nou se vor putea duce la bancă pentru un împrumut avantajos, cu garanţia statului. 

Tinerii pot acum să îşi cumpere o maşină nouă, cu un avans mai mic de o mie de euro.

Cosmin ar fi avut nevoie de peste 2.700 de euro, avans pentru o maşină nouă de 11 mii de euro, suma maximă permisă de program. Cu garanţia statului, va da un avans mult mai mic, de numai 700 de euro. În plus, rata va scădea şi ea. Cosmin va plăti o rată de 250 de euro sau 1.100 de lei dacă va apela la programul prima maşină. Dacă va lua un credit obişnuit, de nevoi persoanle, ar plăti o rată de 267 de euro, circa 1.175 de lei. Nu totul este lapte şi miere la creditele luate cu garanţia statului.

Persoanele de peste 35 de ani sunt nevoite să achite un avans de 10 la sută pentru a intra în programul prima maşină. Cererile clienţilor făcute încă de anul trecut la bănci vor ajunge la Fondul de Garantare.

Clienţii trebuie să semneze o declaraţie pe proprie răspundere că nu au mai deţinut o maşină nouă. Cel puţin 10 instituţii financiare şi-au exprimat intenţia de a intra în Programul Prima Maşină încă de anul trecut. Iar în 2015 încă 3 au făcut acelaşi lucru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Ce rată plătești la programul ”Prima mașină”