Antena Meniu Search
x

Video Cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din țară, inaugurată la Oradea

Sănătatea noastră, a tuturor, este mai importantă decât orice. Iar spitalele din ţara noastră, o ştim cu toţii, mai ales după tragedia de la Neamţ, au nevoie de investiţii. Secţia de Primiri Urgenţe de la Oradea a făcut un pas spre viitor şi a fost dotată cu aparatură de ultimă generaţie. Astfel încât toţi bolnavii care ajung să se trateze acolo să beneficieze de îngrijiri medicale aproape ca-n străinătate.

de Redactia Observator

la 17.11.2020, 08:41

Vezi și
  • Noua UPU din Oradea a costat 1.700.000 de euro și este de ultimă generație
  • Fondurile provin de la Ministerul Sănătaţii, Primăria Oradea şi Banca Mondială

Noua Unitate de Primiri Urgenţe funcţionează într-o clădire eficientă energetic, cu acoperiş verde, încălzire în pardoseală şi răcire prin tavan. Este singura din România care are facilităţi pentru decontaminarea direct de pe targă a pacienţilor, precum şi un izolator pentru aceştia.

Proiectarea noii secţii a fost făcută după modelele unor unităţi de urgenţe de top din New York sau Manchester. Unitatea se întinde pe 1500 de metri pătraţi şi are circuite şi aparatură în conformitate cu cele mai exigente cerinţe internaţionale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

UPU Oradea are şi propriul depozit de medicamente, gestionat cu ajutorul celor mai noi tehnologii.

Iar un robot de dezinfectare a aerului, inventat de un român, îşi justifică pe deplin activitatea în această perioadă.

DR. HADRIAN BORCEA, medic şef UPU SMURD: Ceea ce vedeţi aici este un robot de decontaminare a zonelor în care lucrăm. Pe principiul radiaţiei UV de tip C.

DR. GHEORGHE CARP, manager Sp. Jud. Oradea: O completare a acestui UPU este faptul că avem heliportul nostru. Cred că suntem singurul spital care are pompieri de serviciu 24 din 24.

Investiţia pentru noua UPU Oradea se ridică la 1.700.000 de euro. Fondurile provin de la Ministerul Sănătaţii, Primăria Oradea şi Banca Mondială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din țară, inaugurată la Oradea