A avut loc ediția virtuală a premiilor MTV Europe Music

De Redactia Observator.
Publicat: 09.11.2020, 19:47.
Actualizat: 09.11.2020, 22:37

Muzică, energie și cele mai mari nume ale scenei pop s-au reunit duminică seară într-o ediție virtuală a premiilor MTV Europe Music. În pofida pandemiei, evenimentul, dedicat artiștilor din Europa, nu și-a dezamăgit fanii. Marele câștigător al galei a fost grupul sud-coreean BTS, care a obținut patru trofee, inclusiv unul adaptat crizei sanitare.

Lady Gaga a fost desemnată cel mai bun artist, un titlu pentru care au mai concurat artiști ca Justin Bieber, Miley Cyrus și The Weeknd. Totuși, vedeta americană nu a reușit să obțină un alt trofeu râvnit al galei: cel mai bun clip, suflat de DJ Khaled pentru "Popstar".

La videoclip au colaborat Drake şi, doar ca actor, Justin Bieber. Cel mai de succes grup K-pop al momentului, care a făcut recent vâlvă și la bursă, a primit cele mai multe trofee la această gală.

BTS a primit trofeele pentru cel mai bun grup, cel mai bun cântec, hitul "Dynamite", cei mai mulți fani și cel mai bun concert virtual transmis în streaming. Show-ul a fost inclus și în Guinness Book pentru cel mai mare număr de spectatori, 756 de mii de pe întreg globul. Gazda galei MTV Europe Music, grupul Little Mix, a făcut senzație cu o performanță în realitate augmentată și a primit trofeul pentru cel mai bun artist pop.

Revelația serii a fost cântăreața columbiană Karol G, care a primit două premii, pentru cel mai bun artist latino şi pentru colaborarea cu Nicki Minaj la piesa "Tusa".

Trupa lui Chris Martin, Coldplay, și-a îmbogățit palmaresul de 20 de ani cu încă un trofeu, pentru cel mai bun artist rock. DJ David Guetta a primit premiul pentru cea mai bună muzică electro.
Show-ul a punctat și un tribut Eddie Van Halen, la care au participat Tom Morello și St. Vincent. Starul considerat unul dintre cei mai mari chitariști ai lumii a murit luna trecută din cauza unui cancer.

Tom Morello: "Eddie Van Halen este acel tip de muzician care apare o dată la un secol. Dacă suntem norocoși. A schimbat fundamental lumea chitarei electronice"

Cea de-a 27-a ediție a MTV Europe Music Awards abia s-a încheiat, dar organizatorii au anunțat deja că gala de anul viitor va avea loc în Ungaria.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.