Antena Meniu Search
x

Video Cel mai mare festival al toboşarilor din România. Cu mic, cu mare, zeci de muzicieni au cântat la unison

Parcul Expoziției din Iași a răsunat ieri de sunetele tobelor. De la cel mai mic, la cel mai mare, toţi pasionații de tobe și-au arătat măiestria cu o serie de 10 melodii cântate la unison în aplauzele celor prezenți. Este deja a doua ediție a festivalului intitulat Tobo.şariada, cel mai mare festival de acest gen din țară.

de Redactia Observator

la 01.09.2023, 07:46

Vezi și

Înarmați cu beţe pentru tobe și o mare pasiune pentru acest instrument, peste 80 de toboșari de toate vârstele au făcut spectacol în Iaşi. 

Festivalul toboşarilor de la Iaşi

Pentru Smaranda este deja a doua participare la Toboşariada, mai ales că pentru ea cântatul la tobe nu mai este doar un hobby. "Eu bat de 3-4 ani şi îmi place foarte mult, e pasiunea mea. Sunt la a doua toboşariadă. Când simt că sunt nervoasă, bat la tobe şi mă descarc. Îmi doresc să-mi fac o trupă de fete. Sunt într-o trupă, dar vreau să fac o trupă de fete", povesteşte Smaranda.

Emoțiile au fost înlocuite mai degrabă de nerăbdare. Cei mici s-au stăpânit cu greu să nu bată tobele înainte de a se da startul. "Când a fost ziua mea de 7 ani, bunicul m-a aşteptat cu nişte tobe, un set de tobe. Şi i-am zis vai, ce tare! Din prima zi mi s-au părut tare jmechere şi din prima zi am început să cânt la ele", spune un participant. "Nici nu-i greu dacă ştii ritmul, adică eu n-am emoţii, n-am nimic. Ştiu bine, am repetat de multe ori, easy",  mărturiseşte un băiat.

"Suntem la a doua ediţie, sperăm să ajungem spre 70 de toboşari live care vor cânta simultan. Sperăm să trezim interesul tinerilor pentru acest instrument", spune Petran Paveliuc, organizator.

De pe margine, părinții și prietenii și-au susținut toboșarii și au batut din palme pe ritmurile lor: "Avem emoții, evident că avem emoții. Încerc să le țin în frâu pentru el. El nu pare chiar atât de emoționat". În total, 10 melodii au fost cântate la unison de participanți. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Cel mai mare festival al toboşarilor din România. Cu mic, cu mare, zeci de muzicieni au cântat la unison