Antena Meniu Search
x

Cele mai scumpe sărbători din ultimii ani. Creşteri uriaşe de preţuri, faţă de Crăciunul trecut

Vom avea cele mai scumpe sărbători din ultimii ani. Faţă de Crăciunul trecut, sunt creşteri uriaşe de preţuri. Datele oficiale arată că, în ultimele 12 luni, cel mai mult s-au scumpit legumele şi gazele.

Vezi și

Vom avea cele mai scumpe sărbători din ultimii ani. Faţă de Crăciunul trecut, sunt creşteri uriaşe de preţuri. Datele oficiale arată că, în ultimele 12 luni, cel mai mult s-au scumpit legumele şi gazele. Fie că vorbim de mâncare, facturi sau carburanţi, pentru tot am scos mai mulţi bani din buzunare. Aşa că abia dacă s-au simţit majorările salariale.

Anul acesta, masa de sarbatori va fi mai scumpa. Pe fondul unei recolte slabe in Europa, cartoful s-a scumpit cu 32 de procente. Şi legumele, roşiile, castravetii dovleceii si ardeii s-au scumit cu aproape 17 procente. Si la carnea de vita vorbim despre scumpiri de 5%. Dupa pesta porcina, carnea de vita este din ce in ce mai cautata. Si painea s-a scumpit cu 5 procente.

Şi pentru confortul din case am scos mai muţi bani din buzunar. Faţă de iarna trecută, gazele s-au scumpit cu peste 16 procente, aşa că factura într-un aparatment care are centrală termică pe gaz este cu  58 de lei mai mare faţă de decembrie 2017. 

Corespondenţa de sărbători este mai scumpă, pentru că tarifele serviciilor poştale s-au majorat cu 21 de procente. Salariul mediu a crescut şi el de la o lună la alta. Dar nu în acelaşi ritm cu scumpirile. În octombrie, câştigul mediu brut a fost de 4532 lei, cu 1,1% mai mare decât în septembrie. 

Doar preţul carburanţilor a scăzut în ultima săptămână. Dar ar putea creşte iar începând de anul. Vor fi preţuri mai mari la carburanţi, ţigări, bere şi băuturi alcoolice pentru că Ministerul Finanţelor va creşte accizele pentru aceste produse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Cele mai scumpe sărbători din ultimii ani. Creşteri uriaşe de preţuri, faţă de Crăciunul trecut