Antena Meniu Search
x

Video Centre de vaccinare împotriva coronavirusului ţinute închise, în Dolj, din lipsă de doze de vaccin

În Dolj, cele mai multe centre de vaccinare sunt pregătite să fie deschise, dar rămân cu lacătul pe uşă. Motivul? Nu există doze de vaccin. Autorităţile ridică din umeri, în timp ce românii care doresc să se vaccineze încep să îşi piardă răbdarea.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 31.01.2021, 09:46

Vezi și
  • În Dolj funcţionează doar trei centre de vaccin anti-covid-19.

În oraşul Băileşti, din judeţul Dolj, pe oameni poţi să îi întrebi orice. Însă, dacă nu vrei să încingi spiritele, e bine să nu aduci vorba de vaccinare. 

Nici nu e de mirare că oamenii sunt revoltaţi. Deşi e printre primele amenajate în judeţ, centrul de vaccinare din Băileşti stă cu lacătul pus pe uşă. Şi nu din cauză că nu ar îndeplini condiţiile cerute de lege: "Fiecare punct de vaccinare are dotarea necesară, chiuvetele, măsuţele pentru tablete, etajerele pentru asistente, unde trebuie să prepare vaccinul". 

La Centrul de vaccinare din Băileşti sunt circuite separate, dotări conform cerinţelor şi fiecare detaliu este bine pus la punct. Centrul de vaccinare este gata, însă nimeni nu poate să ne spună cu precizie şi când va putea fi deschis.

Doar trei centre de vaccinare anti-covid-19 funcţionează în Dolj

De trei săptămâni, Primăria aşteaptă undă verde de la Direcţia de Sănătate Publică, pentru a începe activitatea.

Costel Pistriţu, primar Băileşti: Am depus şi documentaţia la DSP, aşa cum trebuia, să ni se acorde avizul... şi, nici până în ziua de azi nu ni s-a acordat avizul. Nu am explicaţii. 

Ştefan Popescu, DSP Dolj: Ce centre să deschidem, dacă nu e vaccin? Noi avem, pregătite, să intrăm cu 17 locaţii, să intrăm cu 6.500 de doze pe zi, dar, din moment ce nu e vaccin...

În judeţul Dolj au fost deschise centre de vaccinare în doar trei localităţi: Craiova, Calafat şi Călăraşi, în care pot fi vaccinate, zilnic, maximum 750 de persoane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Centre de vaccinare împotriva coronavirusului ţinute închise, în Dolj, din lipsă de doze de vaccin