Antena Meniu Search
x

Cercetătorii demontează un mit: Consumul moderat de alcool NU ÎMBUNĂTĂŢEŞTE sănătatea!

O echipă de oameni de ştiinţă din Noua Zeelandă a anunţat, marţi, că a destrămat credinţa populară potrivit căreia, consumul moderat de alcool aduce beneficii asupra sănătăţii, informează Xinhua.

O echipă de oameni de ştiinţă din Noua Zeelandă a anunţat, marţi, că a destrămat credinţa populară potrivit căreia, consumul moderat de alcool aduce beneficii asupra sănătăţii, informează Xinhua.

Cercetători de la Colegiul Medical din cadrul Universităţii Massey au descoperit că dintre cele peste 2.900 persoane cuprinse în studiu, cu o medie de vârstă de 65 de ani, circa 45% dintre bărbaţi şi sub 25% beau în fiecare zi.

"Iniţial, am descoperit că bărbaţii şi femeile mai în vârstă care consumau una până la două porţii de băutură pe zi, consideraţi băutori moderaţi, aveau o sănătate mai bună decât cei care nu consumau alcool sau decât cei care beau în exces", susţine într-un comunicat conducătorul studiului, dr. Andy Towers.

"Însă am aflat de asemenea că aceiaşi consumatori moderaţi aveau un statut socio-economic mai înalt decât cei care beau în exces. Acest fapt îngreunează concluzia că o sănătate bună se datorează consumului moderat de alcool", a precizat acesta.

Pe acelaşi subiect

După ce oamenii de ştiinţă au luat în considerare în analiza lor statutul socio-economic al vârsnicilor din Noua Zeelandă au descoperit că orice asociere dintre consumul moderat de alcool şi sănătate era în mod semnificativ mai redusă în situaţia femeilor şi complet inexistentă în cazul bărbaţilor.

"Acesta este unul dintre primele studii din lume care caută să afle dacă obiceiul de a consuma alcool are beneficii pentru adulţii în vârstă. Rezultatele noastre susţin un calup de cercetări internaţionale care demonstrează că există puţine dovezi ale unor beneficii ale consumului de alcool asupra sănătăţii oamenilor tineri sau bătrâni, care nu pot fi justificate prin alţi factori de viaţă", a declarat Towers.

"Consumatorii moderaţi tind să fie mai bogaţi, cu stiluri de viaţă care încurajează o sănătate mai bună, aşa că se pare că există o relaţie între obiceiul lor de a bea alcool şi statusul legat de sănătate", a mai spus cercetătorul.

"Ţinând cont că băutorii în vârstă sunt mai predispuşi riscurilor asociate consumului de alcool în comparaţie cu cei mai tineri, aceasta este o descoperire importantă", a precizat Towers.

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cercetătorii demontează un mit: Consumul moderat de alcool NU ÎMBUNĂTĂŢEŞTE sănătatea!