Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cetatea Neamţului, una dintre cele mai fascinante destinații turistice din țară, plină de legende și povești

Cetatea Neamţului, una dintre cele mai fascinante fortificaţii din ţară, este un loc plin de legende și povești. Numele lui Şefan cel Mare este strâns legat de cetatea medievală.

de Redactia Observator

la 14.10.2019 , 00:55

Cetatea Neamţului, una dintre cele mai fascinante fortificaţii din ţară, este un loc plin de legende și povești. Numele lui Şefan cel Mare este strâns legat de cetatea medievală.

Domnitorul a făcut ca imaginea cetăţii să fie cea pe care o vedem astăzi- impunătoare şi greu de cucerit. Numărul turiştilor a crescut de la an la an. Zilnic 500 de turişti îi trec pragul.

În inima Moldovei, pe un deal pitoresc, răsare mândră Cetatea Neamţului

Vezi și

Simbol al domniei lui Ştefan cel Mare, fortificaţia veche de şase secole ascunde între zidurile de piatră curţile domneşti şi peste 20 de camere. Fiecare spune o poveste.

Cetatea Neamţului e locul perfect pentru o lecţie de istorie. altfel. Printre luptători din ceară, în mărime naturală, copiii rememorează victoriile lui Ştefan cel Mare.

Turiştii nu ratează nici fântână legendară din curtea interioară. Se spune că ar fi fost săpată de turcii luaţi ostatici în urma unei bătălii cu oastea lui Ştefan cel Mare. Domitorul le-a promis că-i va elibera, dacă vor ajunge la sursa de apă. Acum, vizitatorii aruncă aici monede şi îşi pun dorinţe.

24 de lei costă o vizită la cetatea lui Ştefan cel Mare şi 500 de oameni îi trec pragul în fiecare zi. După plimbarea ca o călătorie în timp, turiştii îşi potolesc foamea la poalele fortificaţiei, unde gazdele îi aşteaptă cu celebra tochitură moldovenească.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Cetatea Neamţului, una dintre cele mai fascinante destinații turistice din țară, plină de legende și povești