Cifra de afaceri a florăriilor a crescut în pandemia de coronavirus

De Alexandra Marin.
Publicat: 08.03.2021, 17:26.
Actualizat: 08.03.2021, 17:31

Astăzi este una dintre cele mai profitabile zile pentru afacerile cu flori. De la 7 dimineaţa şi până acum, florile s-au vândut ca pâinea caldă. Florarii spun că 2021 se arată a fi unul dintre cei mai buni din ultimii ani. Pandemia nu le-a diminuat vânzările, ba dimpotrivă. Oamenii au petrecut mai mult timp cu cei dragi, iar florile au adus un zâmbet în această perioadă dificilă.

Într-o perioadă în care foarte multe afaceri au dat faliment, iată că acest domeniu a reuşit să-i facă faţă cu brio pandemiei de coronavirus. Spunem asta pentru că florăriile au înregistrat creşteri semnificative atât în 2020, cât şi la începutul anului 2021.

Au crescut vânzările, dar a crescut şi numărul de florări existente în oraş. În plus, s-au făcut şi foarte multe angajări în domeniu. Ultimul an a fost unul excelent inclusiv pentru producătorii locali de flori pentru că, la începutul pandemiei de coronavirus, din cauza restricţiilor de circulaţie, nu s-au mai putut aduce la fel de multe flori din Olanda aşa că florăriile au trebuit să se îndrepte către producătorii din România.

Preţul pentru un buchet de flori poate să ajungă până la 1.700 de lei

De asemenea trebuie spus că, în procente, vorbim despre o creştere de aproximativ 30% doar în această perioadă, respectiv de pe 14 februarie, de la Valentine's Day, şi până pe 8 martie.
Ca preţuri trebuie să ştiţi că preţul pentru o floare sau un buchet de flori poate porni de 20 de lei şi poate să ajungă până la 1.700 de lei.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.