Antena Meniu Search
x

Cine bea prea mult suc, riscă să se îmbolnăvească din cauza excesului de sare

Sucurile nu sunt doar dulci, ci şi sărate. Vorbim despre sortimentele light sau de cele care conţin diverse arome de fructe exotice.

Vezi și

Sucurile nu sunt doar dulci, ci şi sărate. Vorbim despre sortimentele light sau de cele care conţin diverse arome de fructe exotice. Este, probabil, ultimul ingredient pe care s-ar aştepta să-l găsească un consumator într-o băutură dulce. Iar cei care oricum nu erau atenţi la cantitatea de sare din farfurie ar putea asimila dublu faţă de cât recomandă medicii, din ceea ce găsesc în fiecare pahar.

Acestea sunt cele mai des folosite condimente din alimentaţie. Le găsim chiar şi în sucuri. Zahărul se simte după prima înghiţitură. Sarea, nu! Unii nu ştiu că există chiar şi în cele mai dulci sucuri. 

Dar chiar şi atunci când bem un suc dulce putem lua până la 10 % din cantitatea de sare necesară pentru o zi întreagă.

Conform unui studiu realizat de Asociaţia Pro Consumatori, de exemplu, o singură felie de salam uscat poate conţine peste 90% din cantitatea necesară pentru o zi întreagă. 

Cele mai sărate alimente sunt supele instant, conservele, mezelurile, brânzeturile, muraturile şi pâinea. Sarea are rol de ameliorator de gust, de conservant sau, pur şi simplu, de a trage la cântar. Dacă mai adăugam şi mâncarea fast-food sau condimentele pe care le consumăm ocazional, descoperim că dieta poate conţine, zilnic, 12 g de sare, ADICĂ dublul maximului admis.

Excesul de sare poate creşte tensiunea arterială, poate provoca insuficienţă cardiacă, osteoporoză sau ulcer gastric.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Cine bea prea mult suc, riscă să se îmbolnăvească din cauza excesului de sare