Antena Meniu Search
x

Luni se dă votul în parlament pentru noul guvern, PSD are emoţii

PSD are emoţii pentru ziua învestiturii.

Vezi și

PSD are emoţii pentru ziua învestiturii. Există voci în interiorul partidului care spun că Liviu Dragnea ar fi cerut liderilor din teritoriu să se asigure că parlamentarii lor vor fi prezenţi în sala de plen, în momentul votului. Se fac strategii şi pentru momentul audierii în comisii. Darius Vâlcov i-a pregătit pe viitorii miniştrii pentru ziua de luni. Iar mâine îi baga din nou în şedinţă. Mai ales că lista celor propuşi pentru viitorul Guvern a fost stabilită într-o şedinţă cu scântei. Mai multe nominalizări au fost contestate. 

Valentin Popa este rectorul Universităţii din Suceava. Şi, posibil, viitorul ministru al Educaţiei. La fiecare ieşire publică, mai adaugă câte o perlă la colecţia deja impresionantă. Cu toate acestea, liderii PSD au considerat că "genunchele" lui Liviu Pop trebuie înlocuit cu "pamblica" lui Popa. Asta deşi, pe lista iniţială de propuneri, favorită era Ecaterina Andronescu. Schimbarea făcută pe ultima sută de metri l-a înfuriat pe Codrin Ştefănescu. 

Dacă Valentin Popa a impresionat cu discursul colorat, Dănuţ Andruşcă, propus şef la Economie, a arătat că are şi el "calităţi" apreciate în special acasă, la Neamţ. Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, păşeşte sub umbrela lui. Omul de afaceri în vârstă de 49 de ani a intrat în politică în 2012. Iar activitatea lui parlamentară a fost marcată prin tăcere. 

O altă desemnare surpriză este cea a ministrului delegat pentru românii de pretutindeni. Natalia Intotero s-a făcut însă remarcată de când era secretar de stat la Externe. Hunedoreanca a spus că Suedia are preşedinte şi i-a îndemnat pe românii care se gândesc să plece din ţară, să-şi ia trei locuri de muncă, dacă nu se ajung cu banii. În 2009, în declaraţia de avere, Intotero scria că posedă un autoturism marca „Lancea" în loc de Lancia. 

Pe acelaşi subiect

La Ministerul Tineretului şi Sportului, în locul demisionarului Marius Dunca, social democraţii au ales-o pe Ioana Bran. Are 31 de ani şi este fiica cea mică a milionarului Ioan Bran, cel mai mare exportator de... palincă. Potrivit declaraţiei de avere, are un apartament de 100 metri pătraţi în Satu Mare, un autoturism şi peste 190.000 de lei în conturi. A dat şi bani cu împrumut, aproximativ 30.000 de lei. 

De departe, cel mai înstărit membru al viitorului Executiv este Ana Birchall. Viitorul vicepremier are trei terenuri în Suceava, două apartamente în Bucureşti, o casă de vacanţă în Suceava şi două case în Statele Unite, dintre care una în New York. Doar din chirii câştigă anual 68 000 de dolari. Pe lângă toate acestea, Birchall mai are bijuterii în valoare de 46 000 de euro, un lingou de aur, dar şi investiţii în valoare de 23 de milioane de euro.

Toţi cei propuşi pentru viitorul cabinet au fost convocaţi astăzi de Viorica Dăncilă la o şedinţă fulger. 

Potrivit unor surse,parlamentarii PSD ar fi primit ordin să fie toţi prezenţi luni, în sala de plen. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Luni se dă votul în parlament pentru noul guvern, PSD are emoţii