Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Elevii care nu iau BAC-ul din prima sesiune ar putea sta acasă un an! Ministerul Educaţiei vrea să mute sesiunea de la început de toamnă în decembrie

Elevii care nu iau BAC-ul din prima sesiune ar putea sta acasă un an! Ministerul Educaţiei vrea să mute sesiunea de la început de toamnă în decembrie.

de Redactia Observator

la 15.11.2017 , 21:22

Elevii care nu iau BAC-ul din prima sesiune ar putea sta acasă un an! Ministerul Educaţiei vrea să mute sesiunea de la început de toamnă în decembrie. Argumentele sunt legate de faptul că statul foloseşte prea multe resurse, iar elevii iniţial respinşi nu mai revin imediat, să îşi încerce norocul.

O nouă declaraţie făcută de Ministrul Educaţiei îi nemulţumeşte pe liceeni. Cei care nu vor lua bacul din prima vor pierde un an din viaţă. Nu vor mai putea intra la facultate în toamnă, pe locurile care rămâneau libere după prima sesiune de admitere. 

Până acum, examenul a avut trei sesiuni. La sfârşitul lunii mai, erau programaţi olimpicii, cu proba specială. Urma sesiunea din iunie şi apoi cea de la de la sfârşitul lunii august, început de septembrie. Dacă măsurile vor fi adoptate, proba din toamnă se va muta în decembrie. 

Vezi și

Organizaţiile studenţeşti vor să iasă în stradă. Spun că va fi afectată calitatea învăţământului.

Şi profesorii sunt nemulţumiţi. Spun că distanţa dintre cele două examene este prea mare.

Narcisa Daşu, profesor: "Problema principală a învăţământului o reprezintă rezultatele foarte slabe."

Rezultatele slabe l-au făcut şi pe ministrul educaţiei să ia în considerare mutarea probelor. 

Liviu Pop, Ministrul Educaţiei: "Eu am făcut o analiză după rezultatele sesiunii din august de la bacalaureat. Sistemul se pregăteşte pentru o prezenţă destul de mare, în baza înscrierilor. Rezultatele sunt undeva la  20%, dintre cei prezenţi. Dacă ne-am raporta la cei înscrişi ar fi mult mai puţini."

Liceeni care vor da bacul anul viitor nu au motive de îngrijorare. Ar urma să se schimbe programul Bacalaureatului pentru următoare generaţie. 

Popescu Florentina, profesor: "Distanţa între cele două sesiuni mi se pare cam mare, copilul uită şi dacă nu are legătură cu şcoala uită."

Narcisa Daşu, profesor: "Consider că a treia sesiune nu îşi are rostul. Pentru că se va desfăţura în timpul anului şcolar. Există a doua sesiune de bacalaureat , unde rezultatele sunt slabe comparativ cu prima sesiune. Problema principală a învăţământului o reprezintă rezultatele foarte slabe."

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Elevii care nu iau BAC-ul din prima sesiune ar putea sta acasă un an! Ministerul Educaţiei vrea să mute sesiunea de la început de toamnă în decembrie