Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cine riscă să rămână fără mielul de Paşte. Şi vânzătorii, şi clienţii trebuie să respecte regula

La mare căutarea în această perioadă este carnea de miel, iar comercianţii au venit deja cu marfa la tarabă. Într-o localitate din Dolj a ieşit scandal ieri, după ce inspectorii de la Direcţia Sanitar Verinară au confiscat carnea vândută într-un târg neutorizat. Avertismentele sunt clare: atenţie la ce cumpăraţi, mai ales acum când carnea de miel este unul dintre cele mai căutate produse pentru masa de Paşte.

de Cristina Oprea

la 10.04.2023 , 13:59

"Regulile sunt clare, iar avertismentul autorităţilor sanitar-veterinare îi vizează atât pe cumpărărtori, cât şi pe vânzători. Concret, pentru fermieri, cei care nu vor să rămână cu o pagubă şi să păţească necazul celor din Dolj - cărora le-a fost confiscată carnea şi s-au ales cu amenzi de zeci de mii de lei - trebuie să se asigure că îşi vând marfa în puncte autorizate sanitar-veterinar şi că le dau clienţilor documente de însoţire a mărfurilor. Acestea trebuie să certifice calitatea şi proveninţa cărnii", spune Cristina Oprea, reporter Observator.

De unde cumpărăm mielul de Paşte

"Pe de altă parte, clienţii care cumpără carne de miel de la persoane neautorizate sau din locuri neautorizate riscă să rămână şi ei fără marfă dacă în drumul lor spre casă întâlnesc cu un organ de control. Există riscuri pentru sănătate, pentru că atunci când cumpărăm de la un vânzător pe care nu-l cunoaştem nu ştim în ce condiţii a fost transportată şi depozitată carnea, nici cum a fost sacrificat animalul", adaugă Cristina Oprea, reporter Observator.

Vezi și
Cristina Oprea Like

La 37 de ani, are deja mai mult de 15 ani de când lucrează în presă. A început la Gazeta de Sud. A făcut marketing şi comunicare în mass media, CSR, vânzări sau voluntariat în campanii umanitare. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Cine riscă să rămână fără mielul de Paşte. Şi vânzătorii, şi clienţii trebuie să respecte regula