Antena Meniu Search
x

Ciobani din Hunedoara se laudă că au în staul zeci de miei

De Crăciun, câţiva ciobani din Hunedoara se laudă că au în staul zeci de miei. Chiar dacă, de regulă, mioarele fată în ianuarie sau februarie, temperaturile ridicate de afară le-au cam dat peste cap programul

Vezi și

De Crăciun, câţiva ciobani din Hunedoara se laudă că au în staul zeci de miei. Chiar dacă, de regulă, mioarele fată în ianuarie sau februarie, temperaturile ridicate de afară le-au cam dat peste cap programul. 

Sute de mioare pasc liniştite pe deal, sub razele îmbietoarele ale soarelui. Ai zice că afară e primăvară. Dar. suntem în Ajunul Crăciunului.

Şi, în ton cu vremea, zeci de mioare au fătat înainte de vreme. Aşa se face că stâna din Băcia, Hunedoara, s-a umplut cu miei. Ciobanii nu sunt deloc încântaţi, însă.

Faptul că aici s-au născut atât de mulţi miei va afecta producţia de brânză din vară. Vestea bună e că singura stână eco certificată din judeţ va avea, cu siguranţă, miei zdraveni de Paşte.

Aici au rămas doar 20 de oi, restul s-au împărţit la oameni pentru că la noi aşa este datina, aşa este obiceiul - în preajma crăciunului, oile se dau acasă, la proprietari.

Tradiţia spune că la început de an nou, primul miel pe care îl vezi îţi prezice ce fel de an vei avea. Dacă este un miel alb, vei avea parte de belşug şi numai bine. Dacă e tărcat va fi aşa şi-aşa. Dacă e negru, însă, nu e rost de bine. Cum la ei mieii au venit mai devreme, anul 2015 va fi, cu siguranţă, o surpriză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ciobani din Hunedoara se laudă că au în staul zeci de miei