Antena Meniu Search
x

Video Paşte 2021. Cât va costa carnea de miel

Trei luni ne mai despart de Sărbătorile Pascale, iar o parte din mieii care urmează să fie sacrificaţi au venit deja pe lume. Ciobanii speră că preţul va fi cel puţin egal cu cel de anul trecut. Cum pandemia nu a trecut, crescătorii se tem că le va fi greu să ajungă cu mieii în piaţă.

de Redactia Observator

la 26.01.2021, 16:49

Vezi și

Ciobanii pregătesc deja oferta de miei pentru Paşti. Speră că şi anul acesta vor avea clienţi şi câştiguri pe măsură. Sau măcar egale cu cele de anul trecut.

Vasile Vingărzan, cioban Dumitra: "Sperăm să fie un an bun ca şi anul trecut, a fost un an foarte bun după foarte mulţi ani".

Dacă de clienţi nu duc lipsă crescătorii au alte probleme. Vremea le-a dat multe bătăi de cap, iar asta s-a simţit în preţul furajelor. Drept urmare vor trebui să crească preţul mieilor pentru a recupera măcar investiţiile făcute.

"Costurile sunt destul de mari anul ăsta. Chiar şi pentru întreţinerea oilor. Porumbul anul ăsta la fermieri e scump, iar crescătorii îl vor lua foarte scump". 

Nici vânzarea nu va fi uşoară şi asta din cauza măsurilor anti-coronavirus.

Nicolae Sorin Lazăr, cioban Ighiu: "O să fie un pic dificil pentru că sunt multe restricţii, cu pandemia care ne urmăreşte şi nu ştiu ce-o să facem pentru piaţă. O să fie greu".

Cât priveşte preţul, părerile consumatorilor sunt împărţite.

"O să fie destul de mărişori pentru că Paştele sunt mai încolo, sunt în martie şi eu zic că o să fie accesibili".

Crescătorii spun totuşi că în acest an kilogramul de carne de miel ar putea costa între 11 şi 13 lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Paşte 2021. Cât va costa carnea de miel