Ciobanii s-au întors cu oile de la munte şi s-au pus pe sărbătorit
14 echipe formate din veterani ai stânelor s-au întrecut în preparate, la un festival culinar, în judeţul Harghita. Sute de vizitatori s-au bucurat de porţii gratuite din meniul ciobănesc şi au ciocnit pahare cu pălincă.
14 echipe formate din veterani ai stânelor s-au întrecut în preparate, la un festival culinar, în judeţul Harghita. Sute de vizitatori s-au bucurat de porţii gratuite din meniul ciobănesc şi au ciocnit pahare cu pălincă.
N-ai cum să te abţii. Amestecul de mirosuri e ameţitor. Lumea mănâncă bulz şi friptură de oaie cu pofta unui cioban flămând, care aduce turma de la păscut.
Festivalul e o strânsă competiţie între stâne. Sunt nelipsite oile, blănurile şi pălinca. Ciobanii se întrec în reţete şi tării, dar se laudă şi cu frumuseţea mioarelor.
Pentru unii relaxare, pentru alţii desfătare. Cine trece pe la festival nu pleacă acasă cu burta goală.
Mulţi dintre bucătari le-au oferit pofticioşilor porţii gratuite. Sute de oameni le-au încercat preparatele, anul acesta.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰