Antena Meniu Search
x

Cireşe româneşti, "bronzate" în Grecia

Nu mai e loc în pieţe de căpşuni şi cireşe! Toate româneşti, susţin vânzătorii care ştiu că lumea pune preţ pe marfa românească.

Vezi și

 Nu mai e loc în pieţe de căpşuni şi cireşe! Toate româneşti, susţin vânzătorii care ştiu că lumea pune preţ pe marfa românească. Negustorii se jură că cireşele negre au fost coapte numai de soarele din Giurgiu sau din Buzău.

Ca din întâmplare, ele seamană foarte mult cu cireşele greceşti, mai ieftine şi care se găsesc din abundenţă.Cu o cameră ascunsă, reporterii Observator au reuşit să dezlege misterul. Vânzătorii o ţin pe a lor. Chiar dacă cireşele "româneşti" sunt negre de parcă le-a văzut soarel…Greciei.

OIficial şi morcovii, cartofii noi sau salata ecologică sunt tot din România, din solariile noastre. În această piaţă din nordul Bucureştiului, doar un vânzător recunoaşte că are cireşe din Grecia. La 20 de lei, cu un leu, doi mai ieftin decât marfa românească.

În altă piaţă, din sudul Capitalei, lucrurile se schimbă. Cireşele româneşti sunt minoritare, iar cele din Grecia şi Turcia domină tarabele. Iar preţurile sunt mai mici, după buzunarul clienţilor. Dar alţi producători se jură cu mâna pe inimă că cireşele copate sunt din Vrancea.

Iar cumpărătorii care vor marfă românească merg pe mâna vânzătorilor. Cumpărătorii cu experienţă ştiu care este adevărul. La rândul lor, producătorii spun că au o scuză pentru importuri.

O parte din fructe şi legume au fost afectate de grindină. În funcţie de piaţă şi vânzător, cireşele costă de la 10 la 22 de lei pe kilogram, iar căpşunile de la 7 la 15 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Cireşe româneşti, "bronzate" în Grecia