Claudia Ion: creștere de minimum 3,5% a bugetelor TV și în 2016

Publicat: 11.12.2015, 16:23.
Actualizat: 11.12.2015, 17:32

La trei luni de la numirea în funcția de de director comercial al stațiilor TV Antena 1, Antena Stars, Antena 3, Euforia, ZU TV, Claudia Ion vorbește despre planurile pe care le are în nouă funcție

La trei luni de la numirea în funcția de de director comercial al stațiilor TV Antena 1, Antena Stars, Antenă 3, Euforia, ZU TV, precum și al platformelor online și mobile asociate acestora, Claudia Ion vorbește despre planurile pe care le are în noua funcție.

Tocmai acei ani mulți petrecuți la un post TV :). După un număr de ani, ajungi să fii într-o rutină din care ai cam vrea să scapi. Mie mi-a plăcut permanent să ies din zonă de confort și să “provoc” noi provocări. Așa s-a întâmplat și acum.

Structura departamentului nu a fost schimbată încă, însă echipei existențe i s-au alăturat trei vânzători din echipă nou creață a Antenei3. Echipă Intact este o echipă de profesioniști care pot găsi oricând cea mai eficientă variantă de comunicare pentru orice brand. Este o echipă plină de entuziasm, flexibilitate, deschidere către nou, o echipă axată pe performanță. Atât advertiserii, cât și agențiile de media au în noi un partener și nu doar un coleg de dialog – un partener al cărui slogan este “win-win”.

Începând cu anul 2015, am început să dezvoltăm aplicații pentru programele TV – aplicația X Factor este un real succes. în anii care vor urmă, vom continuă această direcție și, în plus, vom avea conținut video pentru platformele online și de mobil, generat din producțiile stațiilor noastre. Acest nou conținut va fi adaptat comportamentului de vizionare în digital și va completă ceea ce se difuzează pe televiziunea liniară – gen “making of”, “behind the scenes”, momentele de mare intensitate dintr-un show etc.

Din analizele noastre a rezultat că anul 2015 se va încheia cu o creștere a bugetelor TV în jur de 3,5%. Aceeași creștere e de așteptat că minim și pentru anul viitor. 2016 va avea marile evenimente sportive internaționale – Campionatul European de Fotbal și Jocurile Olimpice, dar va fi și un an de alegeri – locale și parlamentare, deci plin de evenimente, un an în care așteptăm și o intensificare a comunicării.

În toți anii din urmă, inclusiv în anul 2015, TV-ul s-a menținut constant că pondere în totalul cheltuielilor de publicitate. Această tendința se va păstra întrucât publicitatea TV are mari avantaje ce nu pot fi înlocuite de nici un alt mediu: oferă un reach uriaș într-un timp extrem de scurt, are cel mai scăzut CPM (cost pe mie), construiește branduri și generează loialitate. Mai mult, televiziunea este măsurabilă și compatibilă cu toate celelalte medii de comunicare. Nu degeaba 80% din banii de publicitate ai marilor jucători din online se cheltuie pentru publicitate pe TV. Conform unui studiu recent (Zenith), consumul TV din România depășește media globală, românii stând în față televizoarelor, în medie, aproape șase ore pe zi.

Televiziunea înseamnă conținut video, mai precis conținut video premium care se regăsește, de asemenea, în cea mai mare cantitate.

Sursa Revista Biz

Citește și
Social • pe 10.06.2017 la 13:28
Claudia Ion, channel manager Antena 1, aleasă pentru al patrulea mandat în board-ul EGTA
recomandari pe a1.ro
Îți amintești de fetița din filmele „Mrs. Doubtfire” și „Matilda”? Cum arată azi Mara Wilson
Inedit • pe 13.10.2015 la 11:43
Claudia Ion, noul Director Comercial al staţiilor TV din Intact Media Group

Top știri

O femeie care şi-a lăsat soţul pentru fiul vitreg a recurs la operaţii estetice, ca să fie mai atractivă pentru tânăr, în Rusia
1
Extern • ieri la 08:15

O femeie care şi-a lăsat soţul pentru fiul vitreg a recurs la operaţii estetice, ca să fie mai atractivă pentru tânăr, în Rusia

O femeie din Rusia a renunţat la relaţia cu soţul, pentru a începe una nouă cu fiul vitreg. Cei doi urmează chiar să devină părinţi cât de curând. Fostul soţ condamnă comportamentul acesteia, spunând că nu o va putea ierta vreodată pentru ce a făcut. Ea a recunoscut că a recurs la mai multe operaţii estetice pentru a fi considerată mai atractivă.

PARTENERI
Ce bărbat celebru îi dă "atenție" Oanei Roman. Vedeta TV a făcut publică dovada / FOTO
pe spynews.ro
Gest scandalos! Fiica unui milionar şi-a jignit în ultimul hal propria mamă. Cuvinte greu de reprodus
pe antenasport.ro
Sclipitor! Cum arată Trabantul pe care Simona Halep i l-a făcut cadou lui Ion Ţiriac. A fost pus la loc de cinste printre maşinile de zeci de milioane de euro
pe antenasport.ro
Vedeta care a rămas fără miros din cauza Covid şi care nu şi-a dat seama că a dat foc casei! "Bine că nu mi-am omorât vecinii"
pe antenasport.ro
Carla Diaz, imagini adorabile din copilărie. Cum arăta vedeta în primii ani de viață
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
22:19 Poliţiştii constănţeni, descoperire inedită în casa unui bărbat: Bun cultural evaluat la 2.500 de euro 21:37 Persoanele care ajung în Irlanda trebuie să prezinte un test PCR negativ pentru COVID, începând de sâmbătă  21:37 Condamnat la 11 luni de închisoare, după ce a tuşit în faţa unui poliţist britanic, care l-a întrebat dacă are Covid 20:40 Whatsapp, în cădere liberă în urma unui scandal privind datele utilizatorilor 20:31 Europa, între carantină și pașaportul de vaccinare: Peste două milioane de oameni au murit în lume din cauza COVID-19 20:20 Piața de birouri se transformă din cauza pandemiei. Chiriile, în schimb, au curs ca-n vremurile bune 20:11 Imunizarea virală a președintelui: Klaus Iohannis, ţinta ironiilor după vaccinare 20:00 Profesorii, notă de trecere la testul vacinării 19:55 Imagini impresionante de pe şantierul podului peste Dunăre ce leagă Tulcea de Brăila 19:52 Aglomeraţie pe pârtiile din masivul Postăvarul. Condiţiile excelente pentru schi i-au scos din casă pe români
CITEȘTE PE A1.ro
Vaccinarea lui Klaus Iohannis, subiect de meme-uri pe Internet: „Știrea e că avem cel mai fit președinte din istoria României”
A1.RO
Ultima fotografie postată de Gina Pistol cu burtica de gravidă! Fanii au reacționat imediat
A1.RO