Antena Meniu Search
x

Clinica de Recuperare Cardiovasculară din Timișoara a devenit unitate suport Covid-19

Explozia cazurilor pozitive cu noul coronavirus umple până la refuz secţiile de Terapie Intesivă. Clinica de Recuperare Cardiovasculară din Timișoara a devenit unitate suport COVID-19. Aceasta are linie de gardă permanentă și va funcționa ca secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase "Victor Babeș", care are un grad de ocupare de peste 90% cu cazuri severe.

de Redactia Observator

la 25.10.2020, 11:18

Vezi și
  • Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara abia mai face față numărului de pacienți
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19

Clinica de Recuperare Cardiovasculară din Timișoara va trata doar pacienţii cu forme uşoare şi medii, iar Spitalul ''Victor Babeş'' se va axa strict pe cazurile severe.

Dr. Ovidiu Roşca, specialist boli infecţioase: Am devenit suport-COVID datorită numărului tot mai mare de cazuri pentru a mai elibera din locuri la Spitalul de Boli Infecţioase.

Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara: Facem apel în continuare la responsabilitatea oamenilor şi la purtatul măştii. Vrem să avem cât de cât o viaţă normală, trebuie să ne obişnuim cu acest virus, să avem grijă şi de noi înşine.

Pacienţii vor fi evaluaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, după care vor fi transferaţi la unitatea suport COVID-19.

Loredana Bizău, asistentă-şef: E o experienţă nouă pentru noi. Noi am avut pacienţi cardiaci, am avut şi pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dar nu au fost trataţi la noi.

Majoritatea infectaţilor nu ştiu cum au contactat virusul, însă este cert că simt pe pielea lor formele bolii. Andreea are doar 21 de ani, şi nu s-a speriat la apariţia primelor simptome. Însă de atunci au trecut 14 zile, iar rezulatul negativ nu apare.

Andreea Călugăriţa, 21 ani, pacientă: Am pierdut mirosul prima dată şi apoi uşor-uşor şi gustul, mi-a revenit gustul, dar mirosul nu mi-a mai venit, am făcut febră, mă durea capul foarte rău, zona aceasta. Deja am două săptămâni şi a ieşit tot pozitiv.

Judeţul Timiş a depăşit ieri pragul de 7.000 de cazuri la activ. În România, de la începutul pandemiei, s-au înregistrat peste 200.000 de cazuri şi peste 6.000 de decese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Clinica de Recuperare Cardiovasculară din Timișoara a devenit unitate suport Covid-19