Antena Meniu Search
x

Clipe de GROAZĂ surprinse în direct: O reclamă spulberă un pieton care trecea strada. Bărbatul este în COMĂ: “Nu ştiu dacă o să scape” (VIDEO)

Un panou publicitar care a “zburat” pe o stradă din Iaşi a rănit grav un ieşean. Victima se află internată în stare de comă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Un panou publicitar care a “zburat” pe o stradă din Iaşi a rănit grav un ieşean. Victima se află internată în stare de comă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Un ieşean se află în comă după ce duminică după-amiaza, în timpul unei vijelii, a fost lovit de un panou publicitar.

Bărbatul în vârstă de 79 de ani se află, în prezent, internat la Spitalul de Neurochirurgie, acolo unde a suferit două intervenţii chirurgicale.

“Nu ştiu dacă o să scape, nu ştiu dacă e adevărat ce spun doctorii şi anume că dacă o să fie conştient, atunci o sa supravieţuiască. E o grozăvie, nu te mai simţi în siguranţă nici când mergi pe stradă”, a spus soţia victimei.

Incidentul prin care bătrânul s-a ales cu o traumă craniană severă s-a petrecut duminică, în jurul orei 15.00, în faţa clădirii de birouri Moldova Center din Iaşi.

În ziua respectivă, Iaşul se afla sub cod galben de vânt puternic. Ieşeanul traversa strada din faţa complexului când un panou publicitar de tip prismă, localizat pe sol, s-a desprins din locul în care era amplasat şi a început să fie purtat de vânt pe carosabil, efectiv măturându-l pe bărbat.

“La faţa locului a intervenit un echipaj SMURD care a preluat un bărbat în vârstă de 79 de ani cu traumă craniană, cu pierderea stării de conştienţă de scurtă durată şi cu traumă toracică”, a explicat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

După primele investigaţii din Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, victima a fost transferată şi internată la Spitalul de Neurochirurgie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit medicilor de aici, pacientul a fost operat de două ori la nivelul capului, starea din prezent fiind uşor ameliorată.

“Odată cu cea de-a doua intervenţie, starea pacientului s-a ameliorat, în prezent fiind într-o comă superficială. Din păcate, problema toracică persistă şi astăzi (n.r. 16 octombrie) aşteptăm o echipă de medici de chirurgie toracică pentru tratarea pacientului”, a arătat dr. Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie.

După incident, Inspectoratul de Poliţie Judeţean a deschis dosar penal pentru vătămare din culpă.

“Poliţiştii din cadrul secţiei III de poliţie Iaşi s-au autosesizat şi au întocmit un dosar penal pentru vătămare din culpă. Cercetările sunt în curs de desfăşurare în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt”, a subliniat Adina Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, panoul publicitar care a fost luat de vânt a fost amplasat fără avizul Primăriei Iaşi.

“Terenul pe care se afla panoul publicitar în formă de prismă este deţinut de un proprietar privat care a încheiat un contract cu o firmă de publicitate. Din păcate, Primăria Iaşi nu a primit nicio informare în acest sens.

Potrivit legii, proprietarul terenului trebuia să solicite un aviz primăriei pentru amplasarea panoului publicitar”, a explicat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Iaşi. Terenul pe care se afla amplasat panoul publicitar a fost concesionat de la Primăria Iaşi de societatea care deţine clădirea Moldova Center. „Nu aveţi cu cine discuta despre acest subiect”, au precizat reprezentanţii Moldova Center. 

sursa: Adevarul

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Clipe de GROAZĂ surprinse în direct: O reclamă spulberă un pieton care trecea strada. Bărbatul este în COMĂ: “Nu ştiu dacă o să scape” (VIDEO)