Antena Meniu Search
x

Cocktail de microbi la tarabe

Mare atenţie la ce cumpăraţi din pieţe! Comercianţii depozitează mâncarea unde le este mai la îndemână. Fără să ţină cont nici de cele mai simple reguli de igienă

Vezi și

 Repoterii Observator au făcut un tur prin pieţele din Bucureşti şi au găsit mâncare mucegăită la tarabe, prăjituri acoperite de praf şi mezeluri ţinute în soare. La ce riscuri ne expunem sănătatea aflaţi dintr-un material filmat cu o cameră ascunsă.

Deşi era evident că mâncarea avea urme de mucegai, comerciantul din piaţă încerca să găsească tot felul de scuze. O tarabă mai încolo, alt vânzător se pierde în explicaţii când este luat la întrebări. Vinde prăjituri cu cremă. Ele nu sunt acoperite cu nimic.

Nici brânza nu se serveşte altfel. Vânzătorii ţin mâncarea în căldură, fără să respecte temperaturile indicate de producători. Astfel, alimentele pot deveni un cocktail de microbi, extrem de periculos pentru sănătate.

Comisarii Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor îi sfătuiesc pe cumpărători să se informeze bine înainte de a cumpăra produse vândute la tarabe sau în pieţe neamenajate.

Zilele trecute, inspectorii sanitar-veterinari au găsit din nou carne expirată în trei depozite din Capitală. Carnea a fost sechestrată în depozite şi nu a ajuns pe rafturi, ne asigură autorităţile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cocktail de microbi la tarabe