COD GALBEN emis ACUM de meteorologi. Ce fenomene sunt vizate şi care sunt judeţele aflate sub avertizare
O avertizare cod galben de ceaţă valabilă până la ora 10.00 a fost emisă de meteorologi, sâmbătă dimineaţă, pentru mai multe zone din ţară.
![](https://img.observatornews.ro/0/2017/11/4/230393/1509775761c11ade5d.webp?w=430&f=2&v=2)
O avertizare cod galben de ceaţă valabilă până la ora 10.00 a fost emisă de meteorologi, sâmbătă dimineaţă, pentru mai multe zone din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Poliţiştii le recomandă şoferilor atenţie sporită în trafic pe drumurile unde este ceaţă.
Potrivit avertizării, pe văi şi în zonele joase ceaţa reduce vizibilitatea local sub 200 m şi izolat sub 50 m.
La ora 8.00, meteorologii au emis o nouă avertizare, valabilă până la ora 11.00, de cod galben de ceaţă pentru pentru mai multe zone din judeţele Arad, Timiş şi Hunedoara.
Totodată, Centrul Infotrafic precizează că, la această oră, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă pe mai multe drumuri din judeţele Alba, Arad, Caraş-Severin, Covasna şi Harghita.Vizibilitatea a scăzut sub 50 de metri pe anumite tronsoane de pe DN1 Alba-Aiud, DN7 Sebeş-Deva şi DN11 Braşov-Oneşti.
- Meteorologii au anunţat care e cel mai mare pericol din partea vremii, în acest week-end. Dobrogea e cea mai expusă
- TRAGEDIE într-o gară din Vrancea! Un tânăr de 19 ani care coborâse dintr-un tren a fost SPULBERAT de un altul...
- Şapte români au fost condamnaţi în Anglia la peste 19 ANI de închisoare. Au reuşit să fure mai bine de UN...
- Cod galben de vreme severă în mai multe judeţe, în următoarele ore. ANM anunţă ceaţă densă şi risc de...
- Accident grav surprins de o cameră de bord în Tulcea. Un camion lovit frontal de o maşină care circula pe contrasens
Şi pe autostrada A1 Sibiu - Deva traficul rutier se desfăşoară îngreunat din cauza ceţii dense. Între kilometrii 238 şi 244 vizibilitatea este sub 50 de metri.
Poliţiştii amintesc că, în condiţii de ceaţă, este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.
Se recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.
Poliţiştii atenţionează că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.
De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare.
Şoferii autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone sunt obligaţi să poarte echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public. Poliţiştii recomandă şi celorlalţi conducători auto să poarte acest echipament, mai ales pe timp de ceaţă.
Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰