Antena Meniu Search
x

Video Colecţia impresionantă de cactuşi a unui mureşan. Pasionatul a strâns 4.000 de exemplare din 1.800 de specii

Unii oameni colecţionează timbre, alţii plante. Despre un astfel de om vorbim încontinuare. Un mureşan pasionat de cactuşi a reuşit performanţa să adune în locuinţa sa nu mai puţin de patru mii de exemplare din peste 1800 de specii. Nu i-a strâns peste noapte, şi-a dedicat două decenii din viaţă achiziţionării şi îngrijirii plantelor cu ţepi.

de Redactia Observator

la 24.06.2021, 17:06

Vezi și

Dragostea pentru plantele cu spini s-a manifestat în 2002 când Cristian a cumpărat primii cactuși. Cu timpul colecţia a crescut şi a ajuns să numere câteva mii de exemplare adunate din toate colţurile lumii.

Cristian Gavriloaie - colecţionar: Avem plante din Argentina, Bolivia, Peru, Ecuador. Nişte plante de talie relativ mică, dar care au nişte flori extraordinar de frumos colorate

Printre cactuşii din colecţie se numără şi un exemplar rar: echinopsis Thomas Stöfer, obţinut în urma unor încrucișări.

Cristian Gavriloaie - colecţionar: E un hibrid obţinut prin încrucişări între mai multe specii de echinopsis, un hibrid cu o floare foarte spectaculoasă. 

Pe acelaşi subiect

Cristian are chiar şi exemplare ce nu se găsesc în natură

Cristian Gavriloaie - colecţionar: Sunt cultivări, sunt hibrizi creaţi de oameni, nu există în natură asemenea specii, s-au obţinut prin încrucişări repetate

Pasionat de plantele cu spini bărbatul petrece ore întregi printre cactuşi pentru a le observa evoluția. Dar, indiferent câtă grijă le poartă uneori plantele se îmbolnăvesc şi au nevoie de îngrijire specială.

Cristian Gavriloaie - colecţionar: Se mai întâmplă uneori să avem câte o plantă la care punem o etichetă roşie. Rosu îmi semnalizează că la acea plantă mai am ceva de lucru. De cele mai multe ori am de transplantat într-un vas mai mare sau de înlocuit amestecul de sol.

Cu peste patru mii de exemplare de cactuşi în colecţie, bărbatul a decis că este timpul să vândă din ei. Banii obţinuţi sunt reinvestiţi în alte exemplare unice de cactus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Colecţia impresionantă de cactuşi a unui mureşan. Pasionatul a strâns 4.000 de exemplare din 1.800 de specii