Video Colonie de lilieci, distrusă din cauza neglijenţei muncitorilor. Au tăiat cu drujba scorbura în care aceştia hibernau
O colonie de peste 100 de lilieci a fost distrusă, după ce nişte muncitori neatenţi au tăiat cu drujba scorbura în care aceştia hibernau. Mai mult, în urma toaletării, animalele protejate de lege au fost lăsate să îngheţe de frig. Un sibian a fost cel care a descoperit liliecii şi a alertat protecţia animalelor sălbatice. Animalele care au mai putut fi salvate au ajuns în grija asociațiilor de profil din Bucureşti.
Lucrarea de toaletare a fost executată de o firmă contractată de cei de la Direcţia Silvică Sibiu. Liliecii stau de obicei în scorburi de arbori bătrâni, iar aceste toaletări au fost cele care au ucis zeci de lilieci din specia amurg.
În cazul de faţă, acest arbore a fost toaletat, iar în momentul în care au căzut aceste trunchiuri de copac, un cetăţean din Sibiu ne-a sunat, spunând că a văzut colonii de lilieci.
Ilie Troancă, director Direcția Silvică Sibiu: A fost incidentul nefericit, unde aţi văzut în creaca scorburoasă, o colonie de lilieci.
Zeci de lilieci au murit din cauza neglijenţei muncitorilor
- Fenomen bizar în Oradea: Zeci de lilieci găsiți morți pe trotuarele din oraș
- Muncitori români, înşelaţi de compatrioţi în Norvegia. Au rămas cu datorii de sute de mii de euro, după ce li...
- Satul românesc de odinioară, o experienţă nostalgică pentru turiştii care vizitează Muzeul în aer liber din...
Zeci de lilieci au murit din cauza neglijenţei muncitorilor. Aceştia ar fi putut fi salvaţi dacă nu ar fi fost ignorate animalele protejate de lege şi muncitorii ar fi chemat ajutoare.
Ilie Troancă, director Direcția Silvică Sibiu: Lucrăm la un act adiţional, la contractul respectiv, iar în momentul în care intervine ceva nespecific, să oprească lucrările.
Din păcate, o bună parte dintre animale au fost găsite moarte, iar cele care au supravieţuit gerului au fost preluate de reprezentanţii asociațiilor de profit.
Carina Ziegler, medic veterinar: Ori să-i fi auzit cum chiţăie. Ori să fi văzut acea urmă de sânge, care a rămas efectiv poe buşteanul acela de copac. Se vede peste tot, că nu doar pe o parte, ci pe mai multe părţi ale copacului a rămas sânge.
Doar 40 de exemplare au fost salvate din frig şi urmează să fie eliberate în natură, la primăvară.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰