Antena Meniu Search
x

Comercianții din piețe, nemulțumiți de restricțiile impuse: "Ne-au scos afară ca pe câini". Video

Producătorii români au ajuns cu marfa în stradă. Numai în Bucureşti, aproape jumătate dintre pieţe au fost relocate, cele mai multe s-au mutat în parcări. Nemulţumirea oamenilor creşte: plătesc chirii ca să vândă pe trotuar. Iar marfa le îngheaţă pe tarabe. Ieri, nici măcar clienţi n-au prea avut.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 10.11.2020, 09:16

Vezi și
  • Jumătate dintre piețele din București au fost relocate în diferite parcări.
  • Comercianții din piețe, nemulțumiți că li se strică marfa.

În opinia lor, autorităţile au o explicaţie cât se poate de logică asupra închiderii pieţelor.

Oana Nicolescu, DSP: În aceste pieţe, fluxul de oameni e extraordinar de mare şi nu puteai să ai o certitudine că se respectă toate măsurile.

Tocmai de aceea, premierul Orban a permis ca supermarketurile să rămână deschise, pentru că acolo masca de protecţie şi distanţa fizică sunt lege. În plus, fiecărui client i se ia temperatura.

Comercianţii sunt supăraţi pentru că - în prag de iarnă - sunt obligaţi să stea în frig, cu orele: "Normal că nu o să ne continuăm activitatea în condițiile astea. Am plecat dintr-o piață curată, igienizată cum trebuie și uite unde ne aduce, să ne îmbolnăvim. Este foarte frig, nu putem să stăm. Cu două perechi de pantaloni, cu fes în cap, cu două pulovere nu pot să stau. Nu știm ce o să facem la iarnă. Probabil că nu o să mai venim, că asta e singura soluţie".

Nici condiţiile în care îşi vând marfa nu îi mulţumeşte pe oameni: "A venit iarna, ce facem afară cu marfa? O punem dimineața, o ridicăm seara? Ne-a scos afară ca pe câini, ca pe câini, pentru ce... Chiar e bataie de joc. Ne scoate dinăuntru, de acolo, unde erau 10 metri între noi, și ne pune aici unul lângă altul. Din condiţii europene, am ajuns în grajd".

Dar marea durere a comercianţilor este că li se va strica marfa: "Dacă va fi mai frig, cred că voi renunța. Dacă usturoiul îngheață, pot să-l arunc".

Gabriel Văleanu, comerciant: A început pandemia. Am plătit chirie, impozite și am stat acasă. Acum vedem că se întâmplă la fel. Eu am un contract de 800 de euro pe lună. Nu avem de unde să plătim.

Vânzarea în pieţele în spaţii închise va fi interzisă minimum o lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Comercianții din piețe, nemulțumiți de restricțiile impuse: "Ne-au scos afară ca pe câini". Video