Antena Meniu Search
x

Comercianţii din România fac afaceri profitabile cu băuturi dubioase şi necontrolate.

Alcoolul îi îmbată şi pe cei care îl vând. Mai ales dacă el este fără timbru fiscal.

Vezi și

Alcoolul îi îmbată şi pe cei care îl vând. Mai ales dacă el este fără timbru fiscal. Pentru bani, comercianţii de la noi fac afaceri profitabile cu băuturi dubioase şi necontrolate. 

Iar unii au fost demascaţi deja în urma unor controale-fulger. Cu o cameră ascunsă, reporterii Observator s-au convins că pe negustori nu-i interesează ce toarnă în paharele noastre dacă buzunarul se umple. Mai grav e că mulţi vând boală cu suta de mililitri.

Dacă preţul e bun, restul nici că mai contează. Femeia e numai ochi şi urechi când reporterul deghizat în vânzător de chilipiruri îi propune să-i vândă alcool fără timbru fiscal şi fără acte. Ar cumpăra cantităţi industriale.

Are o afacere de familie şi orice ocazie ce-i aduce profit îi face cu ochiul. Nu e singura care pune buzunarul propriu mai sus de lege şi de sănătatea noastră. Astfel de oferte ilegale sunt din ce în ce mai des întâlnite în baruri şi-n cluburi. Chiar în vacanţa de 1 mai, inspectorii de la Antifraudă Fiscală au găsit la aproape 400 de baruri, băutură fără urmă de timbru fiscal.

Specialiştii sunt siguri că un alcool necontrolat poate fi otravă curată pentru organism. Nu puţine sunt cazurile când sub un ambalaj al unui brand cunoscut se vinde o băutură falsificată. Asta descoperă aproape în fiecare zi experţii laboratorului de la Portecţia Consmatorilor.

Astfel de băuturi fabricate din alcool de proastă calitate pot duce la orbire sau chiar la moarte. Şi băieţii deştepţi ai mafiei alcoolui fac evaziune cât să omoare statul an de an. 38 de miliarde de euro se pierd în alcool fără acte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Comercianţii din România fac afaceri profitabile cu băuturi dubioase şi necontrolate.