Antena Meniu Search
x

Comitet și nevasta lui au dosare penale, după ce au infectat cu coronavirus 23 de rude, la Buzău

Comitet și nevasta lui au dosare penale, după ce au infectat cu coronavirus 23 de rude, la Buzău. Cei doi s-au dus de Paște la Bărbulești, de unde e soția interlopului din clanul Pistol, comună din Ialomița unde sunt peste 70 de cazuri confirmate pozitiv cu covid

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 07.05.2020, 12:23

Coronavirus în România
Comitet, încercuit, la una dintre petrecerile de Paște - Opinia Buzău
  • Comitet s-a dus de Paște la socrul lui, la Bărbulești în Ialomița.
  • Acolo sunt confirmate 73 de cazuri de coronavirus.

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul membrilor clanului Pistol din cartierul Poștă care nu au respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase. Este vorba despre Comitet și soția acestuia.

"În urma semnalării cazurilor de infectare cu SARS-COV2 a mai multor buzoieni domiciliați în același cartier al municipiului reședință de județ și urmare imaginilor apărute în spațiul public din care reieșea că mai multe persoane s-ar întâlnit în perioada Sărbătorii Pascale la diverse imobile, context în care nu s-ar fi respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au demarat vericări.

Din primele cercetări a reieșit că doi buzoieni cu vârste de 41, respectiv 36 de ani, s-ar  întâlnit în perioada Sărbătorii Pascale cu mai multe cunoștințe și rude din județul Ialomița. În cauză cercetările continuă, sub coordonarea parchetului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 din Codul Penal.", a anunțat IPJ Buzău.

Comitet, Gheorghiță Constantin, membru al clanului Pistol din Buzău, a petrecut cu mai multe rude în ziua de Paște, după ce fusese în vizită la socrul lui, în Bărbulești Ialomița, comuna focar de infecție pe care însă autoritățile nu o carantinează.

A fost carantinat însă întregul cartier în care locuiește Comitet, Poștă, din Buzău, cu peste 2.000 de oameni ținuți în case, după ce au fost depistate acolo 20 de cazuri de infectare, toate pornite de la Comitet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Comitet și nevasta lui au dosare penale, după ce au infectat cu coronavirus 23 de rude, la Buzău