Antena Meniu Search
x

Video "Comori" vândute la Târgul de Purici din Bistriţa, pentru doar câţiva lei. "Veniturile sunt peste aşteptări"

La Bistrița și puricii au târgul lor. Este vorba despre un eveniment caritabil care are loc anual. Iar puricii sunt de fapt obiecte vechi de care oamenii nu mai au nevoie şi pe care le vând altora. Ineditul iarmaroc a adunat împătimiţi care nu au plecat fără să cumpere cel puţin un obiect. Cu banii strânşi, organizatorii vor ajuta persoanele defavorizate. 

de Redactia Observator

la 05.09.2022, 17:11

Vezi și

A opta ediţie a Târgului de Purici a strâns sute de persoane în jurul tarabelor. Curtea Muzeului din Bistriţa a fost plină de zâmbete şi culoare. Haine, încălţăminte, jucării, cărţi, chiar şi obiecte de artă, toate şi-au aşteptat cumpărătorii. Nimeni nu a plecat de la târg cu mâna goală. 

Întrebat ce caută aici, un bărbat răspunde: "Purici! Adică? Lucruri de mână, aparatură electronică mai veche". "Puricii reprezintă, de fapt, obiectele de care oamenii nu mai au nevoie şi ulterior le donează. După vânzarea acestora, banii sunt folosiţi în scopuri caritabile", explică Raimond Petruţ, reporter Observator.

"Noi avem un ţel foarte mare la nivel de judeţ, respectiv să construim un adăpost pentru persoanele victime ale violenţei domestice, şi ne dorim să reuşim să strângem banii necesari pentru acest adăpost", spune Geta Sas, organizator.

Obiecte nepreţuite, vândute pe bani puţini

Preţurile au fost foarte mici. Pentru câţiva lei, mulţi au cumpărat obiecte nepreţuite. "Mi-a plăcut că am găsit cărţi în limba franceză, am găsit albume de călătorie. Locuri în care aş fi vrut să merg şi nu am ajuns", mărturiseşte o femeie. "Mi-am cumpărat o grămadă de chestii frumoase. Sunt foarte mulţumită de ceea ce se vede pe aici", povesteşte o alta. "Ne bucurăm că avem atât de mulţi oameni interesaţi alături de noi şi bineînţeles şi veniturile sunt peste aşteptările noastre", adaugă Geta Sas, organizator. 

"Târgul de Purici" se desfășoară anual în Bistrița. Organizatorii vor chiar să repete experienţa anul acesta şi să organizeze încă o ediţie luna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » "Comori" vândute la Târgul de Purici din Bistriţa, pentru doar câţiva lei. "Veniturile sunt peste aşteptări"