Antena Meniu Search
x

Video Comuna din România care a primit titlul de "Satul European de Tineret". Programul vizează dezvoltarea comunităţilor rurale

Comuna Slimnic, din judeţul Sibiu, este "Satul European de Tineret" al anului. Titlul este oferit în cadrul programului național European Youth Village satelor sau comunelor din România care susțin tinerii în acțiunile pe care aceștia le întreprind.

de Redactia Observator

la 12.07.2021, 08:58

Vezi și

De când Slimnicul a devenit sat european de tineret, copiii au uitat complet de calculator, de reţele sociale şi de telefoanele mobile.

Giusepe Botar, profesor: Este un punct de atracţie pentru tineretul din Slimnic, din Ruşi, care face foarte bine şi sentimental şi sufletesc şi practic, pentru că atunci, copiii, făcând aceste activităţi deosebite, au mai puţin timp pentru altele care sunt negative şi periculoase.

Programul susține tinerii în acțiunile pe care aceștia le întreprind

Şase echipe s-au inscris la un concurs contratimp, de perspicacitate şi orientare. Au aflat lucruri noi despre localitatea lor şi, mai mult, şi-au făcut noi prieteni.

Pe acelaşi subiect

''Prima dată am încercat să căutăm pe Google Translate şi nu ne-a dat niciun rezultat. Şi după am pus foaia invers şi am pus ecranul şi ne-a dat cuvântul.

Ce cuvânt e?

Teren.''

Chiar si ghicitorile i-au pus la incercare pe copii.

Adrian Bibu, administrator public Sibiu: Tinerii Slimnicului sunt cei care au obţinut acest titlu pentru comunitate şi tot ei sunt motorul evenimentelor. Consiliul Judeţean Sibiu susţine astfel de evenimente şi, concret, ne-am implicat prin alocarea de fonduri pentru dezvoltarea unui centru de tineret aici, în comunitate şi, totodată, prin promovarea evenimentului în proiectele pe care noi le organizăm. 

''Eu fac parte din grupul de iniţiativă al programului şi am început să facem activităţi pentru tinerii din comună şi am creat chiar şi biblioteca digitală prin proiectul Cărţi călătoare.''

''Mi se pare foarte frumos şi interesant şi plin de oportunităţi, pentru că până acum nu făcea nimeni activităţi cu noi.''

Mihai Pantiru, coordonator proiect: Scopul programului este de a creşte sectorul de tineret din mediul rural. La noi deja implementăm programul de 7 luni de zile şi vedem o schimbare foarte mare în comuna noastră. 

Programul se derulează în fiecare an în ţările din Uniunea Europeană şi vizează dezvoltarea comunităţilor rurale în domenii precum educaţie, cultură sau voluntariat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Comuna din România care a primit titlul de "Satul European de Tineret". Programul vizează dezvoltarea comunităţilor rurale