Antena Meniu Search
x

Video Comunele din jurul oraşelor, pustiite de coronavirus

Tot mai multe localităţi din jurul marilor oraşe se apropie de pragul de 6 îmbolnăviri la mia de locuitori. La Iaşi, spre exemplu, în multe dintre comunele care înconjoară oraşul rata de incidenţă depăşeşte 5 cazuri la mia de locuitori.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 13.11.2020, 14:50

Vezi și
  • De vină ar fi, spun oamenii, cei care lucrează la oraş şi sunt nevoiţi să facă zilnic naveta.
  • Doar că nu toată lumea respectă regulile de protecţie.

De vină ar fi naveta pe care oamenii sunt obligaţi să o facă la oraş, spun primarii. Rata de infectare este în continuă creştere în Popricani, judeţul Iaşi.

Şi asta chiar dacă străzile sunt pustii. Numărul mare de infectări i-a speriat pe localnici, mulţi dintre ei bătrâni fiind preferă să nu mai iasă din case.

Localnică: Eu nu prea am ieșit din casă. Acum am ieșit de nevoie

Ion Tănasă, primar Popricani: Din păcate pt noi la nivelul județului Iaşi suntem printre fruntași. Nu am fi vrut lucrul asta. Am ajuns la un procent de 5.13, îngrijorător pentru noi.

De vină ar fi, spun oamenii, cei care lucrează la oraş şi sunt nevoiţi să facă zilnic naveta. Doar că nu toată lumea respectă regulile de protecţie.

Ion Tănasă, primar Popricani: E foarte greu să stăpânim și să controlăm migrarea către orașe. Lucrează în spitale că infirmieri, brancardieri, asistenți, aici avem cazurile celel mia multe

Localnică: Sunt mulți care lucrează în oraș și aglomerația fiind la seriviciu normal că... E de ajuns unul singur să fie bolnav care lucrează alături cu el

Situaţia este similară în toate comunele din jurul Iaşiului. Tot mai multe localităţi se apropie de pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.

Ovidiu Mihăiuc, consilier Prefectură Iași: Ce e important pentru populație este să se protejeze în special atunci când folosesc transportul în comun pentru că în astfel de situații prezintă riscul cel mai mare de infecție.

Comunele care au o rată mare de infectare riscă să intre în carantină. Pentru autorităţile locale, aceasta pare să fie singura variantă prin care poate fi limitată răspândirea virusului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Comunele din jurul oraşelor, pustiite de coronavirus