Antena Meniu Search
x

Video Concluzia hotelierilor după vacanţa de Paşte şi 1 Mai: "Dacă nu se vor ridica aceste restricţii turismul românesc e mort"

Turiştii s-au bucurat de fiecare clipă din ultima zi de vacanţă. 20 mii de turişti şi-au petrecut zilele libere de Paşte pe litoral. Mai mulţi decât se aşteptau hotelierii, dar mult mai puţini decât în anii trecuţi. Nici atmosfera nu a fost aceeaşi, jandarmii au fost permanent pe plaje să le amintească oamenilor că trebuie să poarte masca şi că la ora 22.00 se dă stingerea.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 03.05.2021, 21:18

Vezi și

A fost ca-n miez de vară în Vama Veche. Plaja a fost plină ochi, iar tinerii cu greu s-au desprins de cerul senin, soarele fierbinte şi marea liniştită. Pentru unii turişti cele mai frumoase amintiri se scriu în Vama Veche. Au făcut foarte multe fotografii cât să recupereze 1 mai de anul trecut, inclusiv aici la celebrul pian din Vama Veche.

Restricţiile n-au fost pe placul turiştilor

Cei mai curajoşi nu s-au mulţumit doar să admire marea şi s-au încumetat chiar la o baie. Nici în ultima zi de vacanţă, vamaioţii n-au scăpat de jandarmii care le-au reamintit că libertatea e cu limite anul acesta. Cum pe plajă masca este obligatorie, un tânăr a plusat şi a venit echipat în combinezon.

Elena Drăghici, şef-recepţie: A fost foarte bine. Am avut ocupat hotelul 70 la sută. Au avut pachete de trei sau patru nopţi, pachete de Paşte care porneau de la 1560 de lei până la 2700

Pe acelaşi subiect

Ştefan Necula, director agenţie: Media gradului de ocupare a fost undeva de 35-40 la sută.

N-a fost startul de sezon la care visau. Cu ora de stingere la 22.00 şi capacitate limitată, profitul hotelierilor a avut de suferit.

Rodica Popescu - proprietar hotel: Dacă nu se vor ridica aceste restricţii turismul românesc e mort

Veronica Tofan - proprietar pensiune: Pentru mine a fost un dezastru, nu m-au sunat cei vechi, care an de an veneau, mă bazam pe cei care veneau şi întrebau la poartă. Deci nu.

Hotelierii şi proprietarii de terase şi restaurante se pregătesc acum pentru primul weekend din iunie. Rezervări sunt deja.

Turiştii care vor veni în vacanţă anul acesta şi în alte 6 staţiuni printre care Neptun. Olimp, Saturn sau Venus, vor fi nevoiţi să plătească o taxă de 5 lei la unităţile de cazare. Banii vor fi folosiţi pentru dezvoltarea unităţilor turistice. Până în iunie însă mai sunt câţiva turişti care n-au fost pregătiţi să plece încă din vacanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Concluzia hotelierilor după vacanţa de Paşte şi 1 Mai: "Dacă nu se vor ridica aceste restricţii turismul românesc e mort"