Antena Meniu Search
x

Concurs de caiac-canoe la Barajul Firiza, în Maramureş

Temperaturile neobişnuit de mari pentru luna octombrie îi încurajează pe iubitorii de natură să bată la pas locurile de agrement din Maramureş.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 03.10.2020, 18:34

Vezi și
  • Cincizeci de copii de la opt cluburi de caiac din ţară au luat startul competiţiei
  • Competiţia de pe lacul Firiza s-a reluat după o pauză de patru ani. 

Mulţi dintre ei au preferat însă adrenalina şi emoţiile unei competiţii de caiac-canoe. Iar vremea a fost ideală chiar şi pentru sportivii înscrişi în concursul de la Barajul Firiza.

Cincizeci de copii de la opt cluburi de caiac din ţară au luat startul la competiţia organizată pe lacul Firiza din Baia Mare. Printre ei şi Roland, un adolescent de doar 14 ani, pentru care caiacul a devenit un mod de viaţă. Competiţia de astăzi a fost doar încălzirea pentru tânărul care urmează să se prezinte la lotul naţional al României.

Reporter: Ce insemana pentru tine acest sport?

Roland Kupas - sportiv: Hobby-ul meu, ocupatia mea de dimineaa pana seara si il indragesc foarte mult. La lot o sa am de-a face cu antrenamente mult mai grele si o competitie mult mai mare.

Un alt sportiv, o altă poveste. În urmă cu aproximativ un an şi jumătate, Bogdan a lăsat deoparte înotul şi l-a înlocuit cu văslele. Iar competiţia de astăzi are un loc aparte în palmaresul său. A fost unul dintre căştigători.

Bogdan Pânzaru - sportiv: Foarte solicitanta pentru ca au fost foarte multe probe intr-un timp foarte scurt si nu am avut timp sa ma odihnesc.

Melania Pânzaru - mama lui Bogdan: Ma bucur ca are ambtitie sa faca si scoala, e clasa a 8-a, si sport. Deabia asteapta concursurile.

Probele au fost împărţite pe mai multe categorii de vârste, atât la feminin cât şi la masculin.

Robert Erdei - organizator: A fost o competitie foarte frumoasa, stransa, multi campion din toata tara, care au participat si azi.

Competiţia de pe lacul Firiza s-a reluat după o pauză de patru ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Concurs de caiac-canoe la Barajul Firiza, în Maramureş