Antena Meniu Search
x

Căminele studenţeşti arată ca după război, cu patru zile înainte de a începerea cursurilor

Cu patru zile înainte să înceapă facultatea, căminele studenţeşti arată ca după război. Toaletele turceşti din capătul holului sunt murdare, chiuvetele lipsesc, iar duşurile sunt pline de rugină. Studenţii se mută în camere odată cu gândacii.

de Redactia Observator

la 25.09.2019, 21:13

Vezi și

Cu patru zile înainte să înceapă facultatea, căminele studenţeşti arată ca după război. Toaletele turceşti din capătul holului sunt murdare, chiuvetele lipsesc, iar duşurile sunt pline de rugină. Studenţii se mută în camere odată cu gândacii. Reprezentanţii universităţilor dau în continuare vina pe tineri că nu păstrează curăţenia. Iar bobocii spun că rezistă pentru că viaţa la cămin este cea mai ieftină.

La început de an universitar, căminele din zona Regie şi Grozăveşti îşi primesc studenţii în condiţii inumane. Toaletele sunt focare de infecţie, iar pe holuri, bucăţile de gresie se desprind uşor.

Chiar şi aşa, bobocii fac haz de necaz şi repară pe ultima sută camerele pe care le-au primit din partea universtiăţilor.

Pentru astfel de camere tinerii plătesc între 150 şi 250 de lei pe lună. Condiţiile diferă însă de la o universitate la alta. În funcţie de buget, se scuză reprezentanţii facultăţilor.

În căminele pentru doctoranzi, nu doar confortul creşte. Preţurile sunt de 350 de lei de persoană pentru o cameră cu două locuri şi 450 de lei pentru cele individuale. Mai ieftin decât la o garsonieră sau un cămin privat pentru care tinerii trebuie să scoată din buzunar în jur de 200 de euro pe lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Căminele studenţeşti arată ca după război, cu patru zile înainte de a începerea cursurilor