Antena Meniu Search
x

Video Condiţiile pentru ca românii să-şi poată petrece vacanţa de vară în Bulgaria, Turcia sau Grecia

Cum planurile de vacanţă sunt în toi în toată Europa, ţările îşi redeschid graniţele pentru turişti după mai bine un an de pandemie şi restricţii. Atunci când ne facem bagajele trebuie să ţinem cont însă de condiţiile de călătorie care se pot schimba de la o oră la alta.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 08.06.2021, 14:57

Vezi și
  • Românii speră să poată pleca în vacanţă în Grecia, Bulgaria sau Turcia.

În primul rând, dacă vrem să plecăm în vacanţă în străinătate, trebuie să avem parte de vreme bună. Vreau să încep prin a vă spune că, la mare, deşi câte o dată se strâng norii şi plouă, imediat iese soarele şi asta contează cel mai mult.

În ceea ce priveşte vacanţele în Bulgaria, dacă planificaţi un astfel de concediu în perioada următoare, acolo trebuie să ştiţi că nu mai aveţi nevoie de un test PCR şi nici de dovada faptului că v-aţi vaccinat. Aşadar, tot ceea ce aveţi nevoie este să aveţi mult chef şi, evident, bani.

Dacă vreţi să mergeţi în Turcia, trebuie să intraţi pe site-ul Guvernului şi acolo aveţi de completat un formular cu minimum 72 de ore înainte şi primiţi un Cod care vă ajută mai departe să aveţi acces la transportul intern, dar şi la cazare.

Condiţiile de intrare pentru un concediu în Grecia

Dacă vreţi să mergeţi în perioada următoare în vacanţă în Grecia, şi mulţi dintre noi ne dorim să ajungem acolo, trebuie să aveţi un test PCR la intrarea în ţară sau dovada faptului că aţi fost vaccinaţi, cu rapel inclusiv, cu minimum 14 zile înainte de a intra în Grecia. Se poate intra în Grecia şi cu o dovadă că aţi trecut, deja, prin infecţia cu noul coronavirus.

De asemenea, pentru a intra în Grecia trebuie să completaţi şi un test cu aproximativ 24 de ore înainte de a intra în ţară. Este vorba despre un formular pe care îl găsiţi pe site-urile oficiale. La intrarea în ţară, în Grecia, autorităţile elene fac şi teste rapide la alegere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Condiţiile pentru ca românii să-şi poată petrece vacanţa de vară în Bulgaria, Turcia sau Grecia