Antena Meniu Search
x

După ce au cucerit Everest şi Elbrus, doi constănţeni au reuşit să înalţe tricolorul şi pe cel mai înalt vârf de pe Kilimanjaro!

Cea mai mare provocare a celor doi români a fost clima. De la călduri înăbuşitoare de 30 de grade au trecut în câteva zile la -25.

Vezi și

Cea mai mare provocare a celor doi români a fost clima. De la călduri înăbuşitoare de 30 de grade au trecut în câteva zile la -25.

În paşi de dans! Aşa s-au încălzit cei doi constănţeni înainte de expediţia spre cele mai înalte culmi ale continentului african. 

Mihai Rotaru: "Nu aveam idee cum sunt oamenii, cum sunt africanii. Am fost pentru prima oară pe continentul negru. Sunt nişte oameni extraordinari, foarte primitori."

Au făcut cunoştinţă cu oamenii locului şi au fost iniţiaţi în arta preparării cafelei, o tradiţie veche de sute de ani. 

Mihai Nenciu: "Am avut norocul şi şansa să asistăm la toate etapele preparării cafelei: de la bobul simplu de cafea, până la ceaşca aburindă pe care am avut-o în faţă şi am sorbit-o cu plăcere. 

Mihai Rotaru: "A fost cea mai bună cafea pe care am băut-o vreodată şi sunt un băutor înrăit de cafea!"

După distracţie, a urmat ascensiunea pe cel mai înalt vârf din masivul Kilimanjaro, de 5.895 de metri. Într-o săptămână, au trecut de la temperaturi de +30 de grade la - 25 de grade.

Mihai Nenciu: "Din toată expediţia, pot să spun că cel mai greu moment a fost ultima zi, ziua de vârf, în momentul în care a trebuit la ora 11:30 noaptea să ne trezim pentru a ne pregăti echipamentul."

Şi au reuşit. După 7 zile şi 6 nopţi de efort continuu, au fluturat steagul românesc pe cel mai înalt vârf african.

Mihai Nenciu: "Am petrecut aproape o oră pe vârf, la altitudinea de aproape 6000 de metri, pentru a putea să imortalizăm momentul."

Cel mai greu le-a fost, însă, să stea departe de România în preajma Crăciunului. 

Mihai Nenciu: "Cel mai greu mi s-a părut faptul că am fost departe de familie, departe de prieteni în perioada sărbătorilor."

Dar şi-au alinat dorul de casă cântând colinde. 

Cei doi prieteni au încheiat, astfel, al patrulea capitol din proiectul expediţional 7 Summits. La sfârşitul lunii februarie vor urca pe Aconcagua, cel mai înalt vârf de pe continentul sud-american.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » După ce au cucerit Everest şi Elbrus, doi constănţeni au reuşit să înalţe tricolorul şi pe cel mai înalt vârf de pe Kilimanjaro!