Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ridicarea unui bloc cu 14 etaje poate lăsa un carier uriaş din Iaşi fără apă

Până acum, neglijenţa constructorilor i-a lăsat pe şoferi cu o singură bandă de mers. Urmările sunt cele bănuite: aglomeraţie şi mulţi nervi.

de Redactia Observator

la 10.01.2018 , 17:28

Până acum, neglijenţa constructorilor i-a lăsat pe şoferi cu o singură bandă de mers. Urmările sunt cele bănuite: aglomeraţie şi mulţi nervi. Localnicii spun, însă, că edilii nu ar fi trebuit să aprobe construirea unei clădiri într-un spaţiu atât de strâmt.

Suntem pe un şantier ieşean. Dar ceea ce-ar fi trebuit să fie o construcţie grandioasă, s-a transformat într-o investiţie păguboasă pentru întregul oraş. 

Un bloc pe care dezvoltatorul s-a gândit să-l ridice într-unul din cele mai aglomerate cartiere. Nu a luat însă în calcul riscurile. În toiul lucrărilor, trotuarul de lângă a început să se surpe. Şi, odată cu el, s-a blocat şi circulaţia şi au început ambuteiajele. 

Vezi și

Problemele existau de dinainte. Numai că au fost ignorate de edili. Pe lângă faptul că lucrările au continuat, constructorul nu a folosit nici piloni adecvaţi. Stâlpii trebuiau să fie înfipţi în pământ 12 metri, pentru a proteja strada. Numai că stâlpii aveau doar trei metri, deci n-au protejat absolut nimic, ceea ce s-a şi văzut. Însă asfaltul care stă să se surpe nu e singura daună. "Problema cea mai mare este acea conductă de 400 a operatorului de apă. O eventuală ruptură a acestei conducte ar produce şi un crater, dar şi o explozie majoră a apei." 

Aşa că întreg cartierul ar putea rămâne fără apă. Constructorul este acum obligat să remedieze daunele. În caz contrar, va fi amendat. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Ridicarea unui bloc cu 14 etaje poate lăsa un carier uriaş din Iaşi fără apă