Antena Meniu Search
x

Controale suplimentare pe litoral, înaintea unui nou weekend în care stațiunile vor fi pline cu turiști

Dacă aglomeraţia e la ordinea zilei pe plajă şi în staţiuni, din bucătariile teraselor şi cluburilor pândeşte pericolul toxinfecţiilor alimentare. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au împărţit amenzi şi avertismente cu ambele mâini, ba chiar au închis pentru o zi două cluburi celebre din Mamaia.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 24.07.2020, 22:17

Vezi și
  • În Mamaia s-au aplicat amenzi de circa 40.000 de lei.
  • Peste 100.000 de turiști sunt așteptați în weekend pe litoral.

Nici măcar cluburile cu ştaif din Mamaia nu au scăpat, în prag de weekend, de controalele Protecţiei Consumatorilor. Noaptea trecută, inspectorii au luat la mână bucătăriile şi barurile mai multor localuri şi au avut suprize neplăcute. 

Aşa arată în plină vară camera de gheaţă dintr-un club de pe litoral. Igienă îndoielnică, iar capacele lăzilor frigorifice sunt ruginite. Nici mâncarea nu e proaspătă. Cei de la ANPC au descoperit că bucătarii folosesc sosuri producție proprie, păstrate în sticle de plastic de băuturi răcoritoare. Iar în frigider, preparatele au data de expirare la limită. 

Pe lumină, inspectorii au anunţat bilanţul controalelor: numai în Mamaia s-au împărţit amenzi de 40.000 de lei şi patru avertismente. 

Vera Mitran, vicepreşedinte ANPC: Activitatea a doi operatori economici cu alimentație publică și unul care administra zona de plajă a fost oprită temporar până la remedierea deficiențelor. 

Alex Vintilă, reprezentant club: Suntem la mare, avem un aer foarte umed, sărat, pe pahare era praf, nu era chiar tocmai în condiții bune.

Între timp, patronii au rezolvat problemele găsite de inspectori. 

Alex Vintilă, reprezentant club: În momentul de față noi am deschis partea de bar. Așteptăm acum să vină domnii inspectori să constate dacă am remediat toate problemele pe care le-au găsit dânșii aseară.

Aşa că distracţia va continua în cluburile din Mamaia şi în această noapte. Rezervările sunt la capacitate maximă şi nimic nu le taie pofta de distracţie turiştilor. 

Ludovic Orban, premierul României: Trebuie să fim responsabili și să ne păzim de acest virus pervers. 

Peste 100.000 de turişti sunt aşteptaţi la mare în acest weekend.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Controale suplimentare pe litoral, înaintea unui nou weekend în care stațiunile vor fi pline cu turiști