Antena Meniu Search
x

Video Controale "supărătoare" la restaurante și terase. Polițiștii și jandarmii sperie clienții, acuză cei din HoReCa

Cazurile de COVID sunt din nou în creştere, iar autorităţile cer mai multe controale din partea poliţiei. Spun că oamenii s-au relaxat şi nu mai respectă regulile sanitare. Aşa se face că, mai nou, seara, la terase, vedem mai mulţi agenţi sau jandarmi decât clienţi. Situaţia îi nemulţumeşte pe proprietarii de restaurante, care se plâng că prezenţa forţelor de ordine le alungă clienţii.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 05.03.2021, 09:58

Vezi și

La un an de la primele cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, medicii atrag atenţia că urmează valul trei. Avem în prezent peste nouă mii de bolnavi spitalizaţi, faţă de acum o săptămână când erau doar 7.640 de pacienţi. Autorităţile dau vina pe relaxarea oamenilor, care au încetat să mai poarte mască, ori să evite aglomeraţiile.

Premierul a cerut înteţirea controalelor şi amendarea celor care ignoră regulile. Însă prezenţa sporită a poliţiştilor, în special în jurul teraselor, îi scoate din minţi pe managerii de localuri.

Marius Bănică, Asociaţia HoReCa Oltenia: Noi nu avem o problemă cu efectuarea unor controale. Avem o problemă cu numărul persoanelor care participă la un astfel de control.

În Craiova, de exemplu, zeci de poliţişti şi jandarmi vin în control, la localuri, în fiecare seară aglomerată.

Trupe DIAS la restaurante, susțin reprezentații din HoReCa

Mai mulţi oameni în uniformă decât clienţi au văzut în ultimele zile patronii restaurantelor din centrul istoric al Craiovei. Aceştia privesc acţiunea poliţiei ca un exces de zel nejustificat.

Marius Bănică, Asociaţia HoReCa Oltenia: În fiecare locaţie controlată au intrat undeva în jur de 40 - 50 de poliţişti, trupe DIAS.

Oamenii din industria HoReCa spun că excesul forţelor de ordine le sperie clienţii. Asta înseamnă pierderi în plus într-o perioadă în care oricum localurile sunt din nou ameninţate cu închiderea. În jurul Bucureştiului, 18 localităţi intră în scenariul roşu. În Timişoara creşterea ratei infectărilor este alarmantă, iar în Braşov scenariul roşu s-a prelungit pentru încă 14 zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Controale "supărătoare" la restaurante și terase. Polițiștii și jandarmii sperie clienții, acuză cei din HoReCa